Wanneer je met de wagen de binnenring rond de stad Gent verlaat richting Sint-Pietersplein, is er op de Kunstlaan aan je linkerkant een pand dat meteen in het oog springt. In het hoekpand, dat dateert uit 1903 en opgetrokken werd in een Art Nouveau stijl, is de zaak Estelle gehuisvest.

Hier ben je van harte welkom voor een lekker ontbijt, een heerlijke lunch of koffie en gebak in de namiddag. Heb je geen tijd om ter plaatse iets te eten en of te drinken, dan kan je steeds je bestelling meenemen voor onderweg, voor thuis of om op je kot te verorberen.

Gastvrouw Sofie ontvangt elke klant met de glimlach en staat garant voor de lekkere gerechten die ze serveert, die zorgvuldig samengesteld worden met producten van lokale handelaars. Verser kan het niet, nietwaar?

Van maandag tot en met vrijdag kan je hier ’s morgens genieten van een lekker ontbijt, dat je zelf kan samenstellen of je kan kiezen voor een Achilles of Estelle ontbijt, met een knipoog naar de ontwerper van het pand Achilles Van Hoecke-Dessel, en zijn vrouw Estelle.


Eenvoudig, uniek en met de glimlach zoals thuis voor je klaargemaakt.


’s Middags ben je dan van harte welkom om te proeven van de kraakverse salades en tartines en lekkere soep of quiche van de dag. In de namiddag schuif je bij aan tafel voor een stuk home made gebak. Klik hier om een kijkje te nemen op de gevarieerde menukaart.

De zaak is zeer sfeervol ingericht, en de geur van de koffie doet meteen een beetje denken aan thuis, precies alsof je bij Sofie te gast bent in haar eetkamer. De glimlach en vriendelijkheid van de gastvrouw krijg je zomaar gratis aangeboden.

Deze locatie kan ’s avonds en tijdens het weekend gehuurd worden voor privé- en familieaangelegenheden tot maximum 20 personen. Special events die in het weekend en ’s avonds plaatsvinden, kan je volgen op Instagram

Estelle vind je terug op de Kunstlaan 30A in Gent. De zaak is geopend van maandag tot en met vrijdag, telkens vanaf 08.00 tot 17.30 uur, met uitzondering van de vrijdag, dan sluit de zaak haar deuren om 16.00 uur. Estelle kan je bereiken via    info@estellegent.be  of telefonisch op het nummer 09 / 361 09 02.

Bron: officiële website van Estelle.
Met dank aan Sofie, gastvrouw van Estelle, van wie ik deze pagina met de nodige foto’s mocht plaatsen op mijn website. © Estelle.