Bij het maken van elke nieuwe pagina op mijn website, probeer ik mijn bezoekers enerzijds steeds iets bij te leren over de streek en de geschiedenis ervan; maar anderzijds wil ik de nieuwe horecazaken in die bepaalde streek, én waarvan ik weet dat de uitbaters hun hart en ziel in de zaak gestopt hebben, een duwtje in de rug geven zodat ze ook bekend raken bij het grote publiek.

Vers

Graag neem ik jullie allen mee naar De 8ste Zonde, een gezellige tearoom in één van de mooiste streken van Vlaanderen, gelegen in Lierde in de Vlaamse Ardennen. Hier ontvangt gastvrouw Evelien al haar klanten alsof het haar familie is, alsof het haar vrienden en buren zijn; en laat ze elke gast telkens weer smullen van de eenvoudige gerechten en de zelfgemaakte desserts die ze ter plaatse klaarmaakt, werkende met dagverse producten en natuurlijk met heel veel liefde.

Lekker

Wanneer je na een fietstocht of wandeling binnen komt in Eveliens tearoom, dan krijg je een thuisgevoel en kom je meteen tot rust dankzij het mooie, gezellige en landelijke interieur; en bij mooi weer is het heerlijk genieten op het buitenterras.

Gastvrouw Evelien groeide op in Deftinge, in een familie van zelfstandigen. Gelukkig voor ons allen besloot ze op haar twintigste om resoluut voor haar kookkunsten te kiezen; en na heel wat gewerkt te hebben in andermans keuken, koos ze ervoor om haar eigen droom waar te maken in een eigen tearoom in haar dorp. De 8ste Zonde was meteen geboren.


Vergeet de tijd en geniet van het eten, een boek en elkaars gezelschap!


Aangezien Evelien elke dag weer enkel met dagverse producten werkt, bestaat de kans dat bepaalde gerechten uitgeput raken. Heb je een allergie of intolerantie, maak dat dan ook meteen kenbaar. Op die manier kan Evelien de nodige informatie meegeven en de gerechten bijsturen, indien dit nodig zou blijken. Helaas is kruisbesmetting in de keuken nooit volledig uit te sluiten. Er is ook een mogelijkheid om alle patisserie en vers roomijs online te bestellen. Meer info hieromtrent vind je terug op de officiële website van De 8ste Zonde.

Gezellig

Tot slot is er ook nog het ontbijtbuffet op zondag, waarbij je tussen 10.00 en 12.00 uur kan genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Gastvrouw Evelien zorgt voor een frisse start van uw dag met een uiteenlopende keuze aan verse producten en huisgemaakte bereidingen zoals koffie, thee, vers geperst sinaasappelsap dat omringd wordt door met veel liefde gemaakte ontbijtkoeken, pistolets, sandwiches, enz… Ook hiervoor verwijs ik jullie graag door naar de officiële website van De 8ste Zonde.

Te noteren in jullie agenda:

Tearoom De 8ste Zonde
Nieuwstraat 29
9570 Sint-Maria-Lierde
Telefoon: 055 60 77 54
www.de8stezonde.be

Bron: Officiële website De 8ste Zonde, met dank aan gastvrouw Evelien van wie ik deze tekst mocht publiceren.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Marisa Van Cauteren.