Vandaag neem ik jullie graag mee naar het Scheldeland, en meer bepaald naar een gemeente die ongeveer tien kilometer ten oosten van de provinciestad Gent ligt, stroomafwaarts langsheen de Schelde. Ik neem jullie mee naar Wetteren, voor een hele mooie wandeling boordevol afwisseling en heel goed bewegwijzerd, waarvoor dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen.

Vooraleer ik verder ga met deze mooie wandeltocht, wil ik jullie graag een tip geven die ikzelf gekregen heb van Kristof D.M., een goede vriend en woonachtig in deze regio. Wanneer je met de wagen op zon- en feestdagen hierheen komt, dan kan je gratis parkeren op de ondergrondse parking onder het nieuw gemeentehuis. Geef parking Scheldekaai Wetteren in als eindpunt voor je GPS, en je rijdt er zorgeloos heen.

Van zodra je buiten de parking gekomen hebt, neem je aan de rechterkant de lift naar boven (verdieping 0). Eenmaal buiten kan je kiezen om eerst een terrasje te doen op de markt, ofwel stap je meteen richting Passerelle om aan je wandeltocht te beginnen. Aan jullie de keuze.

De route met een lengte van 11 kilometer, is samengesteld aan de hand van verschillende opeenvolgende knooppunten, en het is handig om vooraf een kaartje te printen, waarop zowel de knooppunten als de belangrijkste punten onderweg beschreven staan. Klik op deze link voor een afdruk in PDF-formaat te bekomen via de website van de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen. Natuurlijk kan je de volledige wandelroute ook bestellen bij de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen. 

De Schelde is grotendeels van de tocht je metgezel, maar laat je evenzeer verrassen door de Kastermeersen, de Kalkense Vaart, de Warandeduinen en het Provinciaal Domein Den Blakken. Het hoogtepunt van deze wandeling is, en dan vooral wanneer je kinderen meewandelen, de overtocht op de Schelde met een veerbootje, nadat ze genoten hebben van een lekker ijsje bij Al’ice. Wedden dat ze hiervan zullen genieten.

Op de markt van Wetteren, maar evenzeer in Schellebelle zijn er tal van horecazaken, waar je op een zonnige dag kan genieten van een lekker hapje en een drankje. Verder vind je tal van banken en een picknicktafel (Den Blakken), waar je even tot rust kan komen en genieten van de prachtige omgeving.

Bron: website dienst Toerisme Oost-Vlaanderen.

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen.

Met dank aan de dienst Toerisme Scheldeland.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.