Langs Torens en Paleizen is een combinatie van een wandeltocht en een zoektocht in de stad Gent. Kortom de ideale formule om je kind de stad te laten ontdekken en op zoek te gaan naar de verborgen schat van vlieg. De totale afstand is 3,8 kilometer, en onderweg zijn er rustmogelijkheden voorzien.

Vooraleer je van start gaat, haal je best de gratis folder ‘Langs Torens en Paleizen’ af bij de dienst Toerisme Gent, waarvan het infokantoor gehuisvest is op het Sint-Veerleplein nummer 5. Daarin staat de volledige wandeling beschreven, en kan je ook de antwoorden op de vragen van de zoektocht naar de schat noteren.

Starten doe je aan het Belfort, waar je meteen de eerste vraag voorgeschoteld krijgt, en wie het aandurft om de 95 meter hoge toren te beklimmen, wordt beloond op een onvergetelijk zicht op de stad. Kijk hier vooraf naar de praktische info en de tarieven.

Vervolgens gaat de tocht verder naar Hotel d’Hane Steenhuyse op de Korte Meer; Huis Arnold Vander Haeghen in de Veldstraat; het Maaseikplein; Portus Ganda; de Sint-Baafsabdij; het Stadhuis en het Gravensteen. Op het einde van de wandeling, zal je drie cijfers genoteerd hebben waarmee je de code van de schatkist kraakt. Veel succes!

Tip:

  1. Op vrijdag, zaterdag en zondag kan je de beide stadspaleizen, zijnde Hotel d’Hane Steenhuyse en Huis Arnold Vander Haeghen, gratis bezoeken in de namiddag.
  2. Op het Maaseikplein kan je schaapjes tellen, of even uitrusten aan de picknicktafels. De kinderen die nog steeds voldoende energie over hebben, kunnen zich volledig uitleven op de mini-trampolines.
  3. De Sint-Baafsabdij kan je gratis bezoeken van april tot en met oktober, op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14.00 en 18.00 uur.
  4. Via deze link krijg je alle informatie betreffende het Gravensteen.

Bron: Brochure ‘Langs Torens en Paleizen’, verkrijgbaar bij de Toeristische Dienst Gent.
Met dank aan de Toeristische Dienst Gent.
Met dank aan de Historische Huizen Gent.
Met dank aan UiTmetVlieg – UitinVlaanderen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.