de-gastronoom-3Wie op zaterdag 26 november door de straten van Sas van Gent aan het wandelen was, zal plotseling in de Ooststraat gestopt zijn ter hoogte van de Gastronoom om te genieten van de vrolijke muziek waarvan het volume omhoog ging telkens er iemand binnenging in de zaak.

Voor de vierde maal op rij kon je, indien je tijdig een reservatie geboekt had, genieten van een Ierse avond die werd opgeluisterd door de ‘ Friends of Folk’. Deze meerkoppige band speelde bijna onafgebroken het ene nummer na het andere.

Stil blijven zitten op je stoel was zo goed als onmogelijk, want ook al kende je de tekst van sommige nummers niet, dan nog bewoog je mee op de tonen van deze prachtige Ierse muziek. Tot eenieders verrassing werden er ook verzoeknummers en Nederlandstalige deuntjes gezongen; waardoor de sfeer naar een ongekend hoogtepunt werd gebracht.

Zelfs Shelly en Corinna kwamen meermaals het podium op en lieten het beste van zichzelf horen en zien; ook dat was blijkbaar een deel van het optreden dat elk jaar opnieuw werd uitgevoerd. Als bezoeker kon je de ganse avond genieten van een heerlijk Iers menu, met als voorgerecht: chorizo rundergehakt balletjes, daarna volgde het hoofdgerecht waarbij je een bord Irish Stew met colcannon kreeg en het geheel werd afgesloten met huisgemaakte brownies, chocoladecake en ijs. Tot slot kon je nog eens kiezen tussen een lekker bakje koffie of een Irish Coffee.

gastronoom-dessert

gastronoom-voorgerechtgastronoom-hoofdgerecht

Tot slot wil ik de ganse ploeg van de Gastronoom, gestuurd door Alain, Alex, Corinna en Shelley,  bedanken voor deze fantastische avond, zowel op culinair- als op muzikaal vlak en één ding weet ik nu al zeker; volgend jaar zullen we opnieuw van de partij zijn.

de-gastronoom-1De Gastronoom vind je terug in de Ooststraat 1 in Sas van Gent (Nederland). De zaak is geopend van donderdag tot en met maandag vanaf 11.30 uur tot en met 22.30 uur. Telefonisch te bereiken op het nummer 0031 (0) 115  451892. Naast het eten van diverse gerechten, kan je hier tevens ook gerechten afhalen.