Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  • 500 gram varkenssneden (beenhouwerij)
  • 800 gram wokmix van groenten (versmarkt)
  • 1 plantje koriander
  • 300 gram woknoedels
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels arachideolie
  • peper

Voorbereiding (5 minuten):

Snij de varkenssneden in fijne reepjes, dep droog met keukenpapier en kruid met peper

Bereiding (15 minuten):

  1. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de varkensreepjes 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de groentemix toe en roerbak 5 minuten. Besprenkel met de sojasaus en kruid met peper.
  2. Hou 4 takjes koriander opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn
  3. Voeg de woknoedels toe aan het vlees en de groenten. Laat even opwarmen 

Afwerking:

Werk elk bord af met een takje koriander

Tip:

Voeg de ingrediënten pas toe als de wok goed heet is. Zo kan u ze snel en gelijkmatig roerbakken. Bij een te lage temperatuur zal u de ingrediënten eerder koken.

Varianten:

  • In dit wokgerecht kan u heel veel verschillende groenten gebruiken. Ideaal om restjes weg te werken.
  • Vervang de varkenssneden door een ander soort vlees, zoals kip, kalkoen of rundvlees

Deze pagina kwam tot stand dankzij de toelating van Colruytkoken-5-ingredienten

van wie ik deze pagina en de bijbehorende foto mocht publiceren.

Dit gerecht en tal van andere gerechten vind je terug in hun kookboek,

Koken met 5 ingrediënten, te koop voor slechts 9,50 euro in al hun winkels, alsook in de Okay.

Foto:© Colruyt