Voor 4 personen heb je het volgende nodig:
- 500 gram varkenssneden (beenhouwerij)
- 800 gram wokmix van groenten (versmarkt)
- 1 plantje koriander
- 300 gram woknoedels
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels arachideolie
- peper
Voorbereiding (5 minuten):
Snij de varkenssneden in fijne reepjes, dep droog met keukenpapier en kruid met peper
Bereiding (15 minuten):
- Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de varkensreepjes 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de groentemix toe en roerbak 5 minuten. Besprenkel met de sojasaus en kruid met peper.
- Hou 4 takjes koriander opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn
- Voeg de woknoedels toe aan het vlees en de groenten. Laat even opwarmen
Afwerking:
Werk elk bord af met een takje koriander
Tip:
Voeg de ingrediënten pas toe als de wok goed heet is. Zo kan u ze snel en gelijkmatig roerbakken. Bij een te lage temperatuur zal u de ingrediënten eerder koken.
Varianten:
- In dit wokgerecht kan u heel veel verschillende groenten gebruiken. Ideaal om restjes weg te werken.
- Vervang de varkenssneden door een ander soort vlees, zoals kip, kalkoen of rundvlees
Deze pagina kwam tot stand dankzij de toelating van Colruyt
van wie ik deze pagina en de bijbehorende foto mocht publiceren.
Dit gerecht en tal van andere gerechten vind je terug in hun kookboek,
Koken met 5 ingrediënten, te koop voor slechts 9,50 euro in al hun winkels, alsook in de Okay.
Foto:© Colruyt