Benodigdheden:
- 500 gram kabeljauwstukken (filets)
- 2 gefileerde tongen
- 250 gram garnalen ( 1 kilogram mosselen)
- 1 glas droge witte wijn
- visbouillon of een bouillonblokje aangelengd met water
- 2 preiwitten
- 1 venkel
- 2 tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 mespunt saffraan
- bloem
- boter
- room
- peper en zout
Werkwijze:
- preiwitten en de venkel in grove stukken snijden
- de tomaten pellen en in stukken snijden
- stoof de groenten samen met de fijngehakte look gedurende 15 minuten in boter
- roer de bloem door de groenten en voeg er de visbouillon aan toe
- breng alles aan de kook en voeg wat peper, zout, saffraan en de wijn toe
- laat de vis in de soep gaar worden
- voeg net voor het opdienen de garnalen (en optioneel de mosselen) en de room aan de soep
- dien de soep heel heet op en geef er een stuk stokbrood bij
Met dank aan Sabine, van wie ik dit gerecht mocht plaatsen.