Benodigdheden:
- 500 gram kabeljauwstukken (filets)
- 2 gefileerde tongen
- 250 gram garnalen ( 1 kilogram mosselen)
- 1 glas droge witte wijn
- visbouillon of een bouillonblokje aangelengd met water
- 2 preiwitten
- 1 venkel
- 2 tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 mespunt saffraan
- bloem
- boter
- room
- peper en zout
Werkwijze:
- preiwitten en de venkel in grove stukken snijden
- de tomaten pellen en in stukken snijden
- stoof de groenten samen met de fijngehakte look gedurende 15 minuten in boter
- roer de bloem door de groenten en voeg er de visbouillon aan toe
- breng alles aan de kook en voeg wat peper, zout, saffraan en de wijn toe
- laat de vis in de soep gaar worden
- voeg net voor het opdienen de garnalen (en optioneel de mosselen) en de room aan de soep
- dien de soep heel heet op en geef er een stuk stokbrood bij
Met dank aan Sabine, van wie ik dit gerecht mocht plaatsen.
One comment on Bouillabaisse op de wijze van Martha, de mama van Sabine.
Heerlijke bouillabaisse, dankjewel Martha, mama van Sabine ♥