Het is ondertussen reeds een tijdje geleden dat ik jullie nog eens een receptje voorschotelde, maar vandaag wil ik jullie kennis laten maken met een nieuw receptje uit het boekje dat ik van Sabine De Poorter mag gebruiken, en graag leer ik jullie kaasballetjes maken op de wijze van haar mama.
Benodigdheden:
- 200 gram camembert
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 3 eierdooiers
- 100 gram verse kaas
- 100 gram geraspte gruyère (geraspt)
- peper, zout, paneermeel
Werkwijze:
- de camembert fijn maken en mengen met de zachte boter en de bloem (kneden met een vork)
- voeg er de eierdooiers, de verse kaas en de gruyère er aan toevoegen
- indien het deeg te zacht is, voeg er dan wat bloem aan toe
- vorm balletjes en wentel ze in het paneermeel
- bak de balletjes goudbruin in een frituurpan op 180°C en laat ze zorgvuldig uitlekken
- versier het bord met wat peterselie, of leg de balletjes op een bedje van salade
Met dank aan Sabine De Poorter van wie ik het receptenboekje van haar mama mocht inkijken en gebruiken om enkele recepten te publiceren op mijn website.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Sabine De Poorter.