Vooraleer ik jullie beschrijf hoe je dit heerlijke hapje kan klaarmaken, wou ik even stilaan bij de vrouw die dit gerecht voor ons genoteerd heeft in haar boekje. Iedereen kent natuurlijk Sabine De Poorter, een vrouw met een gouden hart en steeds bereid om iedereen te helpen en zoals de spreekwoordelijke appel niet ver van de boom valt, zo was Sabine haar mama ook steeds in de weer om jan en alleman te helpen waar ze kon. Maar daarenboven was ze ook nog eens een hele goede kok en gelukkig voor ons allen, noteerde ze al haar recepten in een boekje waardoor ik al dat lekkers vandaag de dag met jullie kan delen. Bedankt, mama van Sabine! Bedankt, Sabine om mij dit receptenboekje te geven!
Met veel plaats ik hier vanavond opnieuw een recept uit dat speciale boekje.
Ingrediënten:
- 200 gram camembert
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 3 eierdooiers
- 100 gram verse kaas
- 100 gram geraspte gruyère
- peper en zout
- paneermeel
Bereidingswijze:
- de camembert fijn maken en mengen met de zachte boter en de bloem (gebruik een vork om te kneden)
- voeg er de eierdooiers, de verse kaas en de geraspte gruyère aan toe
- voeg een beetje bloem toe aan het mengsel wanneer het deeg te zacht mocht zijn
- vorm balletjes en wentel ze in het paneermeel
- bak 8 à 10 kaasballetjes tegelijk in de frituurolie op 180°C
- laat nadien zorgvuldig uitlekken
- dien de kaasballetjes op bij de aperitief of als voorgerechtje, maar geef er dan wat partjes citroen en gefrituurde peterselie bij