Wie nog steeds op zoek is om de perfecte activiteit tijdens een verlengd weekend of midweek in te plannen, heb ik steevast een goede oplossing te beiden. Onder het motto zoek het niet te ver, stel ik graag aan jullie deze meerdaagse belevingsfietstocht met een thematische achtergrond voor. Bovendien ligt deze fietstocht integraal op het fietsknooppuntennetwerk, wat heel interessant is om er een daguitstap of een langere fietsvakantie van te maken.

In totaal krijg je 100 kilometer voor de wielen doorheen het frontzonelandschap van de Eerste Wereldoorlog, welke diepe sporen nagelaten heeft in de Westhoek. Onderweg zal je tal van herdenkingsbomen, welke symbool staan voor de eerste Duitse en geallieerde frontlijnen. Verder passeer je langsheen bunkers, dug-outs, loopgraven, militaire begraafplaatsen, kraters en ondergrondse tunnels. Extra kennis betreffende het oorlogsverleden van deze streek, kan je opdoen in het divers aanbod aan oorlogsmusea.

Deze Frontroute is een initiatief van Westtoer, de Vlaamse Provincies en Toerisme Vlaanderen en kadert in de realisatie van de Vlaamse icoonroutes. Via deze link ontdek je alle Vlaamse icoonroutes. 

Er zijn meerdere startpunten voorzien, welke naar keuze kunnen gekozen worden. Ofwel start je in Nieuwpoort, ofwel verkies je om te starten in Mesen. De volledige route kan je hier in pdf-formaat uitprinten, wat steeds handig is voor onderweg. Deze fietstocht is geen lusvorm, wat dus betekent dat je startplaats niet je aankomstplaats is. Gelieve daarmee rekening te houden.

Bezienswaardigheden en stopplaatsen onderweg:

Op zoek naar een slaapplaats? Via deze link kan je zelf kiezen waar je wil overnachten en hoe lang. Hierbij kan je kiezen voor een Bed & Breakfast, een jeugdverblijf, een vakantiewoning of een hotel. Keuze genoeg dus.

Bron: nieuwsbrief dienst Toerisme Westtoer.

Met dank aan de dienst Toerisme Westtoer en in het bijzonder aan Mevrouw Heleen Degrande.

Tevens nog een woord van dank aan de dienst Toerisme Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek en de Westhoek.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.