balenVoor deze leuke activiteit neem ik jullie mee naar Balen in de Antwerpse Kempen, waar de inwoners ook wel eens ‘kerkkruiers’ worden genoemd. Een legende vertelt ons dat de kerk van de Balenaars eerst in Scheps stond, maar later verplaatst werd met de kruiwagen naar het centrum van Balen. De fietstocht die hieronder beschreven wordt, heet dan ook niet voor niets ‘Fietsen langs de Kruierroute’.

In totaal moet er 45 kilometer gefietst worden, tenzij je kiest voor een inkorting tot 20 of 25 kilometer. De route is bewegwijzerd door middel van rechthoekige groen-witte borden met daarop de nummers van de knooppunten die je moet volgen. Eenmaal gestart aan het Vrijetijdscentrum De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1 in Balen hoef je enkel de volgende knooppunten te volgen: 7 – 59 – 58 – 268 – 266 – 275 – 30 – 60 – 59 – 7 – 24 – 32 – 39 – 38 – 37 – 34 – 35 – 29 – 57 en tot slot weer helemaal terug naar je startpunt, richting knooppunt 7.

De mooiste blikvangers onderweg zijn:kanaal


Neem alvast een kijkje op de website van de dienst Toerisme Balen

zooInfo betreffende de bovenste foto aan de linkerkant: © Copyright Toerisme Balen

Info betreffende de twee foto’s aan de rechterkant: © Toerisme Provincie Antwerpen en de foto’s werden genomen door De Backer Mie

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen