Onze Belgische kust is de wandelregio bij uitstek en wandelen kan je daar op heel veel verschillende manieren doen; ofwel volg je de bewegwijzerde wandelroutes; ofwel verkies je om gewoon wat op het strand aan de waterlijn te kuieren; ofwel slenter je liever op de dijk en pik je af en toe een terrasje mee ofwel stel je zelf een wandeling samen, met een vrije keuze van je vertrek- en eindpunt.De meeste van deze punten liggen dichtbij de tramlijn, zodat je nooit ver hoeft te stappen om de kusttram te nemen.
Als startplaats voor je wandeling kies je best voor een instappunt, omdat het vlot bereikbaar is; je vindt er parkeergelegenheid in de directe omgeving en er is steeds aansluiting voorzien op het openbaar vervoer. De bewegwijzering is ook in twee richtingen voorzien en op elk knooppunt van je wandelroute staat een bord dat voorzien is van het knooppuntnummer, alsook een aanduiding naar de eerstvolgende knooppunten. Dit en nog veel meer informatie vind je terug in de brochure ‘Kustwandelroute‘.
Wanneer je zelf een wandelroute wil uitstippelen en wil je vooraf goed voorbereiden, dan stap je best eens binnen bij de Dienst Toerisme Westtoer, Koning Albert I Laan 120, 8200 Sint-Michiels Brugge, of je stuurt een email naar info@westtoer.be, of je kan steeds de website bekijken, waar alle informatie verzameld staat, zoals de brochure ‘Kustwandelroute’ dat je voor slechts 6 euro kan kopen. Natuurlijk zijn hier tal van andere brochures te koop, zoals fietsroutes, autoroutes, scootertochten en nog vele andere.
Enkele themawandelroutes die je aan de kust kunt doen, zijn onder andere:
- De Kusthistorieswandeling, welke 7,5 kilometer lang is
- Ter Strepewandeling, welke 8 kilometer lang is
- De Fleriswandeling, welke 10 kilometer lang is
- De Schuddebeurzewandeling, die 12,5 kilometer lang is
- De Ijzermondingwandeling, welke 13 kilometer lang is
- De Slijpewandeling, welke 14 kilometer lang is
Met dank aan Dienst Toerisme Westtoer!
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Ryckaert Gino.