Vandaag de dag is Nieuwpoort een mooie stad aan onze Belgische kust, die bestaat uit twee delen, namelijk Nieuwpoort-stad en Nieuwpoort-bad, maar ooit was het anders, want deze stad heeft ook een oorlogsverleden, waarvan de eerste dateert uit de Middeleeuwen.

Beide stadsdelen liggen op ongeveer 3 kilometer van elkaar verwijdert en kunnen dankzij deze wandeling ontdekt worden. Onderweg heb je de keuze om 6 ofwel 11,5 kilometer te wandelen, en wordt je aangenaam verrast door de vele mooie plekjes en gebouwen die je passeert.thumb_P1110208_1024
thumb_P1110210_1024

Natuurlijk van al dat wandelen krijgt een mens honger, en net zoals bij alle andere badsteden zijn er tal van restaurantjes terug te vinden langsheen de zeedijk waar je lekker kan tafelen met zicht op zee en een ondergaande zon. Maar voor diegenen die meer houden van de rust en de stilte van de binnenstad, kan ik restaurant de Markt op het Marktplein van harte aanbevelen.

Je vindt dit restaurant terug in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwkerk en in de nabijheid van de dienst Toerisme Nieuwpoort. Je wagen kan je op het nabij gelegen Marktplein kwijt, en bovendien is het restaurant makkelijk te betreden voor rolstoelgebruikers en gezinnen met jonge kinderen kunnen hun baby’s verversen op een verzorgingstafel in het toilet , wat wel een pluspunt is. Eenmaal aangekomen kan je kiezen om op het terras, ofwel om binnen in het gezellige restaurant plaats te nemen.

De kaart is heel uitgebreid en laat je de keuze om à la carte te eten of om te kiezen voor een 3-gangen keuzemenu aan de prijs van 21 euro, of voor een 3-gangen menu ‘de Markt’ aan de prijs van 27,90 euro. De lekkere gerechten laat je vergezellen van een lekker biertje van het vat of uit een flesje, ofwel ga je voor een lekkere wijn. Van maandag tot vrijdag kan je er terecht voor een 3-gangen Middagmenu aan de democratische prijs van slechts 13,50 euro. Tot slot is er nog thumb_P1110237_1024thumb_P1110236_1024een 3-gangen Zaterdagmiddagmenu voor de prijs van 16 euro en een Zeevruchtenschotel Royale voor twee personen is verkrijgbaar na reservatie.

Mijn algemene indruk van dit restaurant kan ik als volgt omschrijven: lekker eten in een aangenaam kader waar het personeel heel vlot en vriendelijk met de klanten omgaat; terwijl er tussen de gerechten voldoende tijd gelaten wordt, zodat je een gezellige middag / avond onder vrienden en familie kan doorbrengen. Kortom, een adres om in je agenda te noteren wanneer je van plan bent om Nieuwpoort te ontdekken tijdens de bovenstaande wandeling, en je dag perfect af te sluiten in restaurant de Markt.

Met dank aan Reisroutes.be