Lier, de thuishaven van Felix Timmermans staat bekend als de Pallieterstad in de Antwerpse Kempen. De schrijver bracht er een groot deel van zijn leven door en na zijn dood wordt zijn herinnering levend gehouden dankzij het museum dat in het ouderlijk huis werd opgericht.
Daarnaast nodigt de stad Lier ook uit tot een bezoek aan het Poppenmuseum, een wandeling door het fraaie begijnhof, een terrasje met zicht op de befaamde Zimmertoren of tot het genieten van de lokaal streekproduct zoals een Liers vlaaike of een Liter van Pallieter, een artisanle blonde tripel.
Tot slot kan je in Lier heerlijk en gezellig wandelen en winkelen in de binnenstad, om daarna te genieten van een lekkere snack of een verfijnd diner in één van de vele restaurants.
De Pallieterroute is een fietstocht met een totale afstand van 45 kilometer, die werd samengesteld aan de hand van verschillende opeenvolgende knooppunten. Starten doe je aan het Provinciaal Groendomein De Averegten, Langedijk 17 te Hallaar (Heist-op-den-Berg); en via de volgende link kom je er alles over te weten: http://www.averegten.be
De te volgen fietsknooppunten zijn: 38 – 52 – 32 – 16 – 28 – 30 – 20 – 88 – 76 – 24 – 23 – 34 – 33 en dan verder naar je startpunt in de Averegten aan knooppunt 38. Voor diegenen die een fiets willen huren, kunnen dat vooraf telefonisch bevestigen aan het NMBS-station Lier, Leopoldplein 32 op het nummer 03 / 229 55 03.
Zin om wat langer te vertoeven in de Antwerpse Kempen, dan is de Hullebrug in Itegem de ideale oplossing. Je logeert in een prachtig gerestaureerde en eeuwenoude hoeve, welke te midden van de Kempense weilanden gelegen is. Je slaapt er op moderne, sfeervolle kamers met een prachtig zicht op de kronkelende Nete.
De prijs per persoon per nacht in een dubbele kamer met inclusief ontbijt bedraagt 40 euro. De Hullebrug vind je terug aan de Bevelsesteenweg 101 te Itegem (Heist-op-den-Berg). Alle andere info vind je op hun website: http://www.hullebrug.be
Met dank aan de dienst Toerisme Lier
Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.