Op deze pagina neem ik jullie graag mee naar het Brugse Ommeland, en zoals de naam reeds doet vermoeden is dit de Vlaamse en toeristische regio rond de hoofdstad van de provincie West – Vlaanderen. Je vindt de regio ten noorden van Brugge; in de Zwinstreek rond Damme en in de Oudlandpolders, is het op zee gewonnen open landschap.

De fietsroute heeft een afstand van 35 kilometer en neemt je mee naar de regio Lissewege, Zuienkerke en Uitkerke. Onderweg fiets je langsheen de vroegere bedevaartsoorden Lissewege en Meetkerke. Download hier de volledige route met de beschrijving in PDF – formaat.

Aangezien de route in een lusvorm is opgesteld, zijn start en aankomst op dezelfde plaats gelegen, en in Lissewege, het witte polderdorp, start je bij knooppunt 40, wat vlakbij het station in de Stationsstraat gelegen is. Breng zeker een bezoek aan het bezoekerscentrum, een torenbezoek, de kerk en laat je verwennen in één van de vele lekkere restaurantjes.

Om de route tot een goed einde te brengen, moet je de volgende fietsknooppunten volgen: 40 ▶ 5 ▶ 45 ▶ 99 ▶ 69 ▶ 78 ▶ 11 ▶ 81 ▶ 86 ▶ 77  ▶ 32 ▶ 58 ▶ 52 ▶ 72 ▶ 22 ▶ 95 ▶ 15 ▶ 2 ▶ 89 ▶ 29 26 ▶ 30 ▶ 88 ▶ 40.

Bezienswaardigheden onderweg zijn:

  • het retro snoepwinkeltje De Soete Paepe, met meer dan 60 soorten ouderwetse snoep
  • bakkerij Maelstaf
  • het Weidevogelreservaat Ter Doest
  • Domein Polderwind, gelegen temidden van een natuurlandschap
  • Polderdorpje Nieuwmunster
  • Vogelkijkhut Grutto en Tuureluur

Lekker uit eten gaan:

Bron: mail Brugse Ommeland editie april 2022.

Met dank aan het Brugse Ommeland en Westtoer

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.