Oostkamp vind je terug in West-Vlaanderen. Deze plaats werd gedurende de Tweede Wereldoorlog bevrijd door de Canadese strijdkrachten onder leiding van majoor Wood. Getuige daarvan is de Majoor Woodstraat in het centrum, die naar deze gebeurtenis vernoemd werd.

Oostkamp is naast een plaats ook een gemeente die in zeven delen gesplitst is, namelijk Oostkamp-Centrum, Oostkamp-Station, Lieverstede, De Rampe, Kampveld, Siemenslaan en tot slot Westkant.


Deze fietsroute, ‘Rondje Oostkamp’, is één van de 15 smakelijke fietsroutes in het Brugse Ommeland. Via deze link kan je de route samen met tal van lekkere adresjes en tips onderweg aanvragen. Heb je zin om de andere lekkere routes eveneens te ontdekken? Klik dan vlug op deze link en kom er alles over te weten.

Maak je klaar voor een fietsroute van 41 kilometer en ontdek onderweg heel wat natuurplekjes in Oostkamp en geniet tevens van het fameuze Kasteel van Loppem. De route is in een lusvorm samengesteld door middel van deze opeenvolgende fietsknooppunten: starten doe je aan het knooppunt 71, gelegen aan het kruispunt van de Westdijk en de Sint-Godelievestraat in Oostkamp; vervolgens gaat het verder via knooppunt 56 – 83 – 85 – 52 – 92 – 95 – 74 – 14 – 10 – 67 – 97 – 13 – 93 – 82 – 71.

Via deze link kan je de route downloaden als GPX-bestand, wat je dan op je gsm kan gebruiken; en tenslotte kan je via deze link de fietsnetwerkkaart van het Brugse Ommeland bestellen voor slechts 9 euro. Deze kaart is goed voor ruim 930 kilometer fietsplezier doorheen bossen en polders, langs kastelen en kanalen met pittoreske dorpen en stadjes onderweg.

 


Bezienswaardigheden onderweg:

  • nabij knooppunt 83 vind je Nieuwenhovebos met expeditie Bulskampveld
  • tussen knooppunt 95 en 74 ligt het fruitbos
  • in de buurt van knooppunt 74 en 10 vind je de kijkboerderij Pierlapont, welke voorzien is van een cafetaria
  • via een kleine afwijking bij knooppunt 67 bereik jePluktuin Landgoed Lisboa
  • tussen knooppunt 97 en 13 kom je oog in oog te staan met het Kasteel van Loppem

Via deze link vind je tal van adresjes om iets te eten en of te drinken; en indien je van plan bent om langer te verblijven in deze mooie streek, dan kan je via deze link tal van slaapgelegenheden ontdekken.

Bron: Brugse Ommeland en Westtoer.

Met dank aan de dienst Toerisme Brugse Ommeland en in het bijzonder aan Mevrouw Virginie Masureel.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Westtoer.