Het Schoorheidepad is een bewegwijzerde wandeling door middel van paaltjes met een rode markering, met een totale afstand van 9,7 kilometer, wat ongeveer overeenkomt met 13.871 stappen op je stappenteller. Vertrekken doe je aan het Kruis in het Maloudomein, Antverpialaan in Schoorbeke-Balen (parking).

De belangrijkste bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt, zijn onder andere:

  • de bossen op de Keiheuvel en kattenbos
  • het kanaal naar Beverlo, waar je volop kan genieten van de natuur langsheen de idyllische waterkant
  • de Topmolen, een watermolen op de Zwelingsloop

Daarnaast kan je ook Scheps bezoeken, dit is een stuk ongerept natuurgebied dat bestaat uit moerassen, broekbossen en graslanden welke je terugvindt in de vallei van de Grote Nete. Hier tref je ondermeer het Moeraspad, met een afstand van 5 kilometer en het Weidepad, met een afstand van 7 kilometer aan en tenslotte is er ook nog een knuppelpad over een moeras. Vertrekpunt is de Halflochtdijk in Balen.

Logeren in deze streek kan ook en als logeertip bied ik jullie de Zandput in Balen aan. Dit landelijk en familievriendelijk melkveebedrijf beschikt over 3 luxeverblijven met een keuken, badkamer, eet- en zithoek, slaapkamer en televisie. Kinderen zijn ook hartelijk welkom en kunnen helpen bij het werk op de boerderij. Voor meer info kan je steeds terecht op hun website:  http://www.zandput.be

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Toerisme Provincie Antwerpen en de foto’s werden genomen door De Backer Mie.