Zin in een leuke en kindvriendelijke wandeling van 4,8 kilometer? Start je avontuur aan de kerk van Denderbelle, nabij knooppunt 57. Dit lusje neemt je mee langs een reeks knooppunten die perfect zijn voor kleine beentjes: 74 – 75 – 58 – 51 – 57 – 74.

Hoogtepunten van de route:

  1. Knuppelpaadjes tussen knooppunt 74 en 75: Dit avontuurlijke pad met houten plankieren is een echte hit bij kinderen. Ze kunnen balanceren en springen terwijl ze genieten van de natuurlijke omgeving.
  2. De grote rivierschepen aan het sas van Denderbelle: Bij knooppunt 51 kom je langs het sas van Denderbelle. Hier kunnen de kinderen de imposante rivierschepen bewonderen die voorbij varen. Dit indrukwekkende schouwspel is niet alleen leuk om naar te kijken, maar biedt ook een educatieve ervaring.
  3. IJsbeloning bij Cremerie IJsbel: Na al dat wandelen verdienen jullie wel een traktatie! Eindig je tocht met een heerlijk ijsje bij Cremeerde IJsbel in het dorp. Vergeet niet om vooraf even de openingsuren te controleren, zodat je niet voor een gesloten deur staat.

Deze route is niet alleen een ideale manier om de kinderen in beweging te krijgen, maar biedt ook tal van leuke en interessante stops onderweg. Trek je wandelschoenen aan, vul de drinkflessen, en geniet van een gezellige en actieve dag in Denderbelle!


Kindvriendelijke wandeling


Bron: officiële website van Routen, en hun magazine; en Wikipedia.
Tekst werd gedeeltelijk aangepast met A.I.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Toerisme Scheldeland en © Copyright Ruben Boidin; © Copyright Amber Spitael