Niets is zo ontspannend als een dagje fietsen in Beringen! Verken het Kolenspoor en de mooiste fietspaden, van de Paalse Plas tot recreatieoord ’t Fonteintje, door het centrum en het groen. Vandaag ligt de focus op de verkenning van het Kolenspoor.

Het Kolenspoor is ondertussen volledig aangelegd, en met de nieuwe fietskaart kan je vanuit je luie zetel de fietssnelweg bekijken en een route plannen. De zeven Kolenspoorgemeenten en provincie Limburg hebben een fietskaart uitgebracht met vier routes die dwars door het Limburgse mijnverleden gaan. De kaart is gratis verkrijgbaar in de gemeenten of via de website.


Vier Fietslussen


De fietskaart bevat vier routes:

  1. Lus 1: Beringen – Heusden-Zolder
  2. Lus 2: Houthalen-Helchteren – Zonhoven – Genk
  3. Lus 3: Zonhoven – Genk
  4. Lus 4: As – Maasmechelen

Deze lussen van 40 à 50 km leiden je langs prachtige natuur, uitkijkpunten en erfgoedsites in As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Maasmechelen en Zonhoven. In totaal biedt de kaart zo’n 170 kilometer fietsplezier. Starten kan bij elk fietsknooppunt en er zijn meerdere startpunten welke voorzien zijn van een parking.


Download en Blijf Op de Hoogte


Je kunt de fietskaart gratis ophalen in de zeven gemeenten of downloaden vanaf de website, waar ook GPX-bestanden van de routes beschikbaar zijn. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het Kolenspoor.

Via de onderstaande link vind je alle praktische informatie over fietsknooppunten, fietsverhuurlocaties, picknickplekken en bezienswaardigheden langs je fietsroute.
Kolenspoor Fietsroutekaart
(©)


Visit Beringen
Koolmijnlaan 203
3582 Beringen

Bron: Officiële website van Visit Beringen.
Met dank aan: Visit Beringen.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Jonathan Vaes, © David Samyn, © Annemie Derboven.