Stap in de rijke geschiedenis van Scherpenheuvel-Zichem met de Witte door Zichem wandeling, een onvergetelijke manier om deze historische stad te ontdekken. Laat je leiden langs enkele van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad, waaronder de majestueuze basiliek van Scherpenheuvel, de sfeervolle Kapel van de Achtste Kindsheid Jesu en het imposante kasteel van Zichem.

Als je met de trein reist, vergeet dan niet het gratis doe-boekje ‘Met de Witte door Zichem’ op te halen in het station. Het staat vol grappige weetjes over Zichem, boeiende verhalen over de Witte en leuke opdrachten voor kinderen.

De wandelroute start en eindigt bij het station en wordt aangeduid met de thematische bordjes van ‘de Witte’. Maar als je liever gebruik maakt van wandelknooppunten, kan je deze volgen: 246 – 374 – 208 – 134 – 135 – 375 – 341 – 342 – 246 – 374.

Tijdens de wandeling kan je genieten van de prachtige natuurlijke omgeving van de regio, met de idyllische Demer, omringende bossen en uitgestrekte velden. Onderweg ontdek je de rijke lokale cultuur en geschiedenis, met tal van boeiende verhalen en anekdotes over het verleden van Scherpenheuvel-Zichem.

De Witte door Zichem wandeling is geschikt voor zowel gezinnen als individuele wandelaars en biedt een perfecte mix van ontspanning, cultuur en geschiedenis. Dus waar wacht je nog op? Ga op pad en ontdek deze prachtige stad op een leuke en informatieve manier! Deze wandeling is een suggestielus op het wandelnetwerk de Merode.

Bezienswaardigheden onderweg zijn:

  • De Maagdentoren (tussen knooppunt 208 en 134)
  • Demerbroeken en Huize Ernest Claes (knooppunt 246)

Onderweg kan je hier even tot rust komen:

  • Café Railz aan je vertrekpunt (knooppunt 246)
  • De dorpscafés Heren van Zichem, Central en Bij Pastoar Munte aan de Markt (tussen knooppunt 134 en 135)
  • De platboot van Demertrefplaats De Hemmeks is de perfecte plaats om te picknicken (bij kooppunt 342)

Logeren in deze streek:

Alle logies in deze buurt vind je terug via www.scherpenheuvel-zichem.be/overnachten

Bron: Het kriebelt in #dewandelporvincie! uitgegeven door de dienst Toerisme Vlaams – Brabant.

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams – Brabant en in het bijzonder aan Mevrouw Sabrina Wuyckens.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Ryckaert Gino