Welkom bij Hopspot, gelegen in het schilderachtige platteland van Meetjesland. Hier draait alles om het beleven van het landschap, met boeiende bierverhalen in de hoofdrol.


Een vat vol belevingen


Lorenzo en Sophie zorgen voor een unieke verbinding met zowel de mens als de natuur:

“Op de Hopspot-site bieden we geen onpersoonlijke rondleidingen of een gestandaardiseerde aanpak. Voor ons is het enorm belangrijk dat mensen zich thuis voelen en connecteren met de mensen achter de Hopspot-bieren.”

Stap gewoon binnen en proost! Er is altijd leven in de brouwerij: De poorten van onze microbrouwerij staan altijd open! Kom langs en duik in de bierwereld van onze gepassioneerde brouwer Maarten. 0 km, 100% karaktervol.

De kortste bierketen vraagt om andere korte-keten-producenten! In onze brasserie vind je magische groenten, eerlijk vlees, knollen en kolen, met de intense smaak van vervlogen tijden én een knipoog naar bier.


Ertvelde, een dorp waar goed leven goed genieten is


In ons café, een knusse plek met gezellig geroezemoes, vloeien de Hopspot-biertjes rechtstreeks uit de biertanks. Trek je wandelschoenen aan en beleef het Meetjeslandse plattelandsgevoel! Tijdens onze gloednieuwe podcastwandeling nemen gepassioneerde bierliefhebbers je mee op een route van 10 km langs de vier hoofdingrediënten van bier. Van al dat wandelen krijg je natuurlijk dorst! Daarom kun je bij Hopspot je knapzak vol glazen boterhammekes reserveren.

Wist je dat mensen vroeger gedroogde hopbellen naast hun hoofdkussen legden voor een zalige nachtrust? Bij Hopspot laten we je heerlijk wegdromen in een van onze vier gastenkamers. Badzout met rustgevende hop en kamille? Don’t worry, be hoppy!

En er is meer. We organiseren ook eigen events ‘op den hof’. Wat dacht je van een #gerstmarkt met pintje Jezus? Of een chocolade- en bierworkshop de dag voor Pasen?

Bij Hopspot is er altijd iets te beleven. Kom langs en ervaar het zelf!

Hopspot, Vaartstraat-West 1, 9940 Evergem-Ertvelde
www.hopspot.be

Bron: tekst die ik van Lorenzo en Sophie mocht bewerken.
Met dank aan: Routen, magazine voorjaar 2024 en Hopspot.

Tekst werd gedeeltelijk aangepast met A.I.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Hopspot.