Ik ben de dienst toerisme Vlaams-Brabant zeer dankbaar, omdat ik nogmaals een wandeling kan posten op mijn website die toegankelijk is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Hier is iedereen belangrijk, niemand wordt achtergelaten.

Starten doe je aan GC Het Koetshuis, waar je je wagen kan parkeren op de parking langsheen de Kristus Koninglaan in Roosdaal. Eenmaal vertrokken voor een wandeling van  3,5 kilometer geniet je onderweg van de Bellebeek, om dan nadien in de Strijtemse natuur te duiken. Deze wandeling laat je genieten van wandelen, picknicken en het opsnuiven van de natuur in het natuurgebied Grooten Bosch.

De wandeling is bewegwijzerd met houten paal waarop een gele bol staat, en maakt deel uit van het wandelaanbod in de Groene Gordel. Picknicken in de natuur kan op 100 meter van de wandeling in de Heidestraat. Een snelle hap kan je verorberen in eetcafé Rosales in het Koetshuis, het culturele hart van Roosdaal. Toegankelijke logies vind je in de buurt bij B&B en vakantiewoning De Woestijn in Roosdaal.Verken de adembenemende pracht van de Grooten Boschwandeling in Roosdaal! Deze betoverende wandelroute neemt je mee op een magisch avontuur door een weelderig en toegankelijk boslandschap.

Terwijl je je weg baant door de slingerende paden, zul je worden omringd door een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Het dichte gebladerte creëert een betoverend groen tapijt, waar zonnestralen doorheen glinsteren en een schilderachtig spel van licht en schaduw op de grond toveren.

De Grooten Boschwandeling biedt voor elk wat wils, of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen uitje in de natuur. De paden zijn goed onderhouden en toegankelijk, zodat iedereen kan genieten van deze betoverende omgeving.

Tijdens je wandeling kom je langs kabbelende beekjes, schilderachtige vijvers en prachtige bloemenweiden. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want het bos is de thuisbasis van verschillende vogelsoorten die vrolijk zingen en dansen in de bomen.

Neem even de tijd om te pauzeren op een van de schilderachtige rustplaatsen langs de route, waar je kunt genieten van de rust en sereniteit van de natuur om je heen. Adem diep in en voel de stress van het dagelijks leven van je afglijden terwijl je je onderdompelt in deze oase van rust.

Of je nu alleen op pad gaat, met je familie of met vrienden, de Grooten Boschwandeling biedt een perfecte ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Het is een ideale gelegenheid om je zintuigen te verwennen, nieuwe energie op te doen en te genieten van de wonderschone natuur die Roosdaal te bieden heeft.

Dus trek je wandelschoenen aan, adem de frisse lucht in en laat je betoveren door de Grooten Boschwandeling in Roosdaal. Een onvergetelijke ervaring wacht op je, waarbij je jezelf kunt onderdompelen in de natuurlijke pracht van dit schilderachtige boslandschap.Bron: Wandelgids ‘Het kriebelt in #dewandelprovincie!’, wandelen in Vlaams-Brabant, da’s BUITEN-gewoon!

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder Mevrouw Sabrina Wuyckens.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: ©Toerisme Vlaams-Brabant/Lander Loeckx.