Het eclectische Kasteel van Poeke in Aalter heeft een lange weg afgelegd om zijn eigen stijl te vinden. Al in de 12e eeuw wordt het genoemd in geschiedenisboeken, maar door conflicten en heroveringen werd het volledig verwoest. In 1597 kwam de ‘Heerlijkheid van Poeke’ in handen van de familie de Preudhomme d’Hailey, die het omtoverde tot de neoclassicistische parel die het vandaag is.

Minstens even indrukwekkend is het omliggende kasteeldomein, met zijn prachtige bomen en 56 hectare aan ruimte waar je vrij kunt ronddwalen. Binnenkort kun je ook binnen een kijkje nemen, want Toerisme Vlaanderen heeft grootse plannen om dit hof van plaisance in oude glorie te herstellen.


Geniet van een trip terug in de tijd


Tot die tijd kun je je met een denkbeeldige uitnodiging van Lodewijk XIV elk moment welkom voelen voor een wandeling door de tuin. Vergeet je pruik en poederdoos niet! Wil je meer dan alleen het kasteeldomein verkennen? Dan is de 8,8 kilometer lange Poekekasteel wandelroute perfect voor jou. Voor meer info, kijk op www.routeyou.be/poekekasteel-wandelroute.

Bron: magazine van Routen
Met dank aan: Routen en in het bijzonder aan Mevrouw Annelies De Roo.

Tekst werd aangepast met A.I.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.