puyenbroeckHet provinciaal domein Puyenbroeck is een verzamelplaats van talrijke vlinders, en om die soorten te ontdekken is er op zondag 20 juli een wandeling met een gids voorzien, welke je dan meeneemt door de talrijke bloemenvelden en bossen. Met andere woorden: samen ga je dan op zoek naar deze kleurrijke insecten. De wandeling is volledig gratis, maar je dient je vooraf wel in te schrijven en dat kan via de website van Puyenbroeck. Iedereen is van harte welkom en starten doe je aan het bezoekerscentrum aan parking 1.

Met een beetje geluk leer je die dag tal van variëteiten kennen, want de ene vlinder kom je overal tegen, zelfs in jou tuin; terwijl de andere net weer heel zeldzaam is. Ook in kleuren is er een heel groot gamma onder deze fladderende diertjes, gaande van wit en blauw tot oranje en geel. Dankzij de ervaren gids kom je er alles over te weten en geniet je van een hele mooie dag.

Nadien kunnen de kinderen nog wat spelen op de verschillende speeltuigen, en is de kans ook groot dat het ganse gezin geniet van een lekkere wafel met slagroom, een pannenkoek of een andere lekkere snack.

Info betreffende de foto: © Toerisme Oost-Vlaanderen en e foto werd genomen door David Samyn