Wanneer je de keuze kan maken uit meer dan 100 hotels, welke verdeeld zijn over de verschillende provincies in Nederland, sta je sowieso voor geen makkelijke opdracht. Kies je voor een hotel in de stad of in het groen? Kies je voor een hotel aan zee of op de Veluwe? Kies je voor een hotel waar je helemaal tot rust komt in de wellness, of liever een actieve vakantie? Bij Fletcher kan het allemaal.

Aangezien mijn vrouw en ik reeds tal van hotels uit de Fletcher keten verkend hebben, kozen we ditmaal voor een hotel dat én aan de kust lag, én helemaal niet zo ver van thuis lag. Uiteindelijk viel onze keuze op Fletcher Zuiderduin Beachhotel in Westkapelle, Zeeland op een kleine 75 kilometer rijden. Terwijl ik me vooraf wat informeerde van de omgeving, zag ik meteen dat Domburg en Middelburg op een kleine afstand van dit hotel gelegen waren. Een bezoek aan beide steden mocht zeker niet ontbreken.

Van zodra je het hotel binnenstapt, word je meteen vriendelijk ontvangen aan de receptie, waar je ook alle nodige informatie ontvangt om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. De kamer was ruim voldoende en voorzien van alle faciliteiten. Extra troef was het terrasje voor de deur, waar je op mooie, zonnige dagen heerlijk kan genieten van een drankje en een hapje. Hier ontbijten kan na afspraak eveneens geregeld worden.

’s Avonds genoten we van een aperitief in de bar en daarna ging het verder richting restaurant waar je een driegangenmenu kan verorberen of à la carte kan eten. Wij kozen om à la carte te eten en waren aangenaam verrast van de lekkere parelhoenfilet met gestoofde prei, abrikoos en bramenjus; gevolgd door een lekkere Dame Blanche. De gezellige sfeer en de dienstbaarheid van het zaalpersoneel zorgden ervoor dat we tevreden terugkeerden naar onze kamer.

Na een goede nachtrust komt het hotel stilaan weer tot leven, en na het drinken van een eerste koffie op de kamer begaven we ons naar de ontbijtruimte waar een uitgebreid buffet de hongerige magen spijsde. Het personeel in de ontbijtruimte hield alles in de gaten en zorgde ervoor dat alles tijdig bijgevuld werd, zodat niemand iets tekort kwam. Dat Fletcher mindervalide mensen ook een kans geeft om bij hen te werken, geeft je meteen een warm gevoel.

Een extra troef van het hotel is de Beachclub Zuiderduin. Gelegen op het strand en de unieke plaats voor trouwpartijen, waar je kan genieten van een panoramisch uitzicht over de zee en de duinen. Voorts ligt het hotel gelegen aan fiets- en wandelknooppunten, waardoor je meteen van uit het hotel op stap kan gaan om de streek te verkennen. Heb je geen fiets meegebracht? Geen nood, want in het hotel kan je elektrische fietsen en E-shoppers huren.

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om van je vakantie of kort verblijf een leuk en aangenaam verblijf te maken. Het hotel is gelegen aan De Bucksweg 2 in Westkapelle; en is bovendien telefonisch bereikbaar op het nummer 0118 – 56 18 10. Mailen kan natuurlijk ook op dit adres, info@zuiderduinbeachhotel.nl

Met dank aan Fletcher Zuiderduin Beachhotel.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.