Eén van de mooiste streken in Vlaanderen zijn ongetwijfeld de Vlaamse Ardennen; gelegen in het zuid-oosten van de provincie en afgebakend door de Leiestreek en het Scheldeland. Rijk aan talrijke heuvels zoals de Koppenberg, de Patersberg, de Berendries, de Oude Kwaremont, de Taaienberg en nog veel andere heuvels; is dit het jaarlijkse decor voor Vlaanderens mooiste wielerwedstrijd; de “Ronde van Vlaanderen”.

Een uitgelezen streek voor wie met de wagen of motor het parcours van de beroepsrenners wil verkennen; maar evenzeer de regio waar menig wielertoerist voor één dag in de huid wil kruipen van zijn grote favoriet. Ook de wandelaars worden hier stevig verwend met tal van wandelingen, de één al wat langer dan de andere; al dan niet voorzien van de nodige kuitenbijters.

Els en Guy zijn sinds september 2021 de trotse uitbaters van Bed & Breakfast ’t Verschil, en hebben beiden hun hart verloren aan deze mooie streek. Dit koppel houdt van de rust en het groen in de regio, en hebben als doel om hun gasten te charmeren door de geborgenheid van hun eigen zaak, alsook door de grootsheid van het omliggende landschap.


Geschiedenis


Het voormalige burgerhuis dat dateert uit het einde van de negentiende huis had in het verleden al heel wat volk zien passeren, gaande van een burgemeester, een slager, een kippenhouder, een champignonkweker, een imker en tot slot een schepen als laatste eigenares. Aangezien het gebouw nood had aan een grondige renovatie, hebben Els en Guy ’t Verschil gerenoveerd met oog voor detail en mooie materialen, waardoor het oude, verkommerde gebouw in ere werd hersteld.

In het gebouw zijn 5 kamers voorzien met een eigen badkamer. De kamer op het gelijkvloers is toegankelijk voor mensen met een beperking.

Alle kamers kregen de naam van een boom zoals Okkernoot, Rode Beuk, Moeraseik, Tamme Kastanje en Kweepeer.

Stevig geworteld in de grond, en één met de omgeving. Bovendien is er achteraan op het domein een accomodatie voorzien voor groepen tot 19 personen. Dit is een ideale ruimte voor teambuilding, of gewoon voor een sportief weekendje met je fiets- of wandelclub.


Taverne


In het aanpalende oude bakhuis van ’t Verschil hebben Els en Guy een gezellige taverne ingericht met een feestzaaltje, dat plaats biedt aan 25 personen, en een zomerterras, naargelang het seizoen en de gelegenheid. 

Of je nu langs komt voor frisse pint, een kop koffie of een kleine snack; één ding is zeker, blijven plakken doe je hier zeker. Op maandag, dinsdag en woensdag is de taverne gesloten; maar van donderdagnamiddag tot en met zondagavond kan je hier volop genieten van de gezelligheid en de gastvrijheid van de gastvrouw en gastheer.

 


Regio


Bed & Breakfast ’t Verschil, welke gelegen is in Etikhove, is de perfecte uitvalsbasis voor de wandelaar, de fietser, en zelfs voor diegenen die liever eens een stad willen bezoeken. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden op een lijstje:

  • Z+ Wandeling: op 5 verschillende locaties langsheen deze wandeling werden bijzondere zitobjecten geplaatst, ontworpen door designers en gerealiseerd door lokale makers
  • Natuurgebied Het Burreken: vlakbij de B&B en gelegen in het gebied van Natuurpunt, vind je stilte en rust. Ontdek Het Burreken door middel van de bewegwijzerde routes die je langs bossen, valleien en heuvels leiden
  • De Ronde van Vlaanderen fietsroute: aangezien deze Vlaamse wielerklassieker passeert voor onze deur, kan je als wielertoerist zelf de hellingen en kasseistroken trotseren
  • Oudenaarde en Ronse: beide steden liggen op een steenworp van onze B&B verwijdert, en zijn de ideale plekken om te winkelen, een stadswandeling te doen of gewoonweg om te genieten van een terrasje

Info


Bezoek ons:

Bed & Breakfast ’t Verschil
Nederholbeekstraat 95
9680 Etikhove (Maarkedal)

Contacteer ons:

Guy: 0488  876  867
Els:  0488  816  016
welkom@t-verschil.be

Bron:

Officiële webiste van Bed & Breakfast ’t Verschil, en met toestemming van de gastheer en gastvrouw.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Guy en Els, uitbaters van Bed & Breakfast ’t Verschil en © Ryckaert Gino (grote foto helemaal bovenaan deze pagina)