100_3031Prachtig en rustig gelegen hotel in het hartje van Leuven, op wandelafstand van de winkelstraten, alsook in de nabije omgeving van de vele historische gebouwen die de stad bezit.

De kamers zijn zeer mooi en verzorgd, allen voorzien van een haard en een bubbelbad; topper is het ontbijt dat zeer uitgebreid is en tot slot is de service uitstekend. Kortom een must voor wie de alledaagse sleur wil vergeten en eens lekker wil genieten en ontspannen.

Het Kloosterhotel ligt op wandelafstand van het historische centrum van Leuven, met o.a. het 14e eeuwse stadhuis en de Sint – Pieterskerk op de Grote Markt; het klein Begijnhof daterende uit de 12e eeuw en de verschillende abdijen die de stad rijk is. Vergeet ook niet eens een bezoek te brengen aan de Oude Markt, waar het standbeeld van de Kotmadam uitnodigt om eens lekker te ontspannen op één van de vele terrasjes, die jaarlijks plaats maken voor Marktrock.

Leuven is ook een universiteitsstad en dat merk je meteen aan de vele gebouwen die je tijdens de stadswandeling passert, waarin de verschillende campussen zijn ondergebracht. En daarnaast is Leuven ook de hoofdstad een het bier, want het bekleed de eerste plaats van de brouwnijverheid en is de thuishaven van de Inbev en de Stella Artois-brouwerij, alsook van huisbrouwerij Domus.

Leuven ontdekken kan ook via rondleidingen met een gids, of vanop het water als je een dagtocht boekt op het vaar- en fietskanaal Leuven – Dijle. Kortom Leuven is een stad met voor elk wat wils en zeker de moeite waard om ontdek te worden.

Kijk voor meer info op hun officiële website

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.