De start voor deze wandeling van 16,4 kilometer is gelegen in Wieze, een dorp verbonden met de Dender via een oude rivierarm, heeft bewoningsgeschiedenis tot aan de Gallo-Romeinse periode, zoals blijkt uit archeologische vondsten. Het wordt mogelijk geïdentificeerd als Wisogast uit de Salische Wet. De heerlijkheid van Wieze passeerde door verschillende adellijke families, waaronder Wiense, Ideghem, Clerque Wissocq de Sousberghe en de Kerckhove d’Exaerde, tot 1950.

Ontdek een ware parel tussen Wieze en Denderbelle, waar de betoverende natuur je uitnodigt voor een onvergetelijk avontuur. Volg de kronkelende oevers van de Dender en laat je betoveren door het afwisselende landschap dat zich voor je ontvouwt. Geniet van de rust op schilderachtige picknickbanken, omringd door adembenemende vergezichten die je ziel voeden en je geest verfrissen.

Hier, te midden van serene schoonheid, kun je een halve dag helemaal opgaan in het moment, ver weg van de drukte van het dagelijks leven. Vergeet de tijd terwijl je jezelf onderdompelt in de natuurlijke pracht om je heen. En voor degenen die hun ontdekkingstocht willen bekronen met culinaire hoogstandjes, wachten smakelijke tussenstops om je zintuigen te verwennen.

Kom en laat je verrassen door de magie van deze idyllische route, waar elke stap een nieuwe ontdekking is en elke bocht een nieuw avontuur biedt. Tussen Wieze en Denderbelle wacht een wereld van wonderen op jou om te verkennen.

Bezienswaardigheden onderweg:

  • Oude Sasbrug
  • Beneden-Dender
  • Mespelare
  • Sas Denderbelle
  • Denderbellebroek
  • Denderbelle Dorp
  • Wiestermeers
  • Kasteel van Wieze

Genieten van een hapje en een drankje:

Een beschrijving van de route met alle bezienswaardigheden, de startplaats, de parking in de omgeving van de startplaats, de wandelknooppunten en nog veel meer, vind je via deze link op de officiële website van Routen.

Bron: officiële website van Routen, en hun magazine; en Wikipedia.
Tekst werd aangepast met A.I.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Toerisme Scheldeland en © Copyright Ruben Boidin en © Copyright David Samyn.