Ontdek de onmisbare kindvriendelijke Gavers route, een betoverende wandeling van zo’n vijf kilometer door het prachtige provinciaal sport- en natuurgebied De Gavers. Geniet van toegankelijke paden, ideaal voor rolstoelgebruikers en buggy’s, terwijl je omgeven wordt door water, bos en wilde dieren.

Laat je verwonderen door watervogels die vrolijk overvliegen, terwijl je jouw favoriete soorten probeert te herkennen. En is dat een majestueuze reiger die statig aan de oever staat? Je kinderen zullen hun ogen uitkijken bij al dit natuurschoon.

De Gavers is niet alleen een paradijs voor kindvriendelijke wandelingen, maar ook een bruisend sport- en recreatiedomein, waar avontuur nooit ver weg is. In de zomer kunnen ze zich uitleven in de openluchtvijver, terwijl de leuke speeltuin en de spannende gocarts garant staan voor plezier en vermaak.

Voor de volwassenen is er een gezellig café met een uitgebreid assortiment aan bieren, cocktails, smoothies en speciale koffies. Geniet van zoete en hartige snacks, terwijl je uitkijkt over de betoverende vijver en de spelende kinderen in de speeltuin. Een geweldige ervaring voor jong en oud!

Praktische informatie:

De Gavers vind je terug in de Onkerzelestraat 280 in Geraardsbergen, waar je gratis kan parkeren op de ruime parking met 780 plaatsen, via ingang A. Ook met de trein, de fiets of met de bus kan je dit domein bereiken. Kijk voor meer informatie hieromtrent op de website van de Gavers.

Deze wandeling, die het jaagpad van de Dender volgt, heeft een totale afstand van 4,3 kilometer over een makkelijk bewandelbaar parcours, en bestaat voor 27 % uit een verharde ondergrond. Starten doe je aan knooppunt 1, dat in de nabijheid van de parking gelegen is. Klik hier voor de routebeschrijving.

Bron: de officiële website van Routen.

Met dank aan Routen, waar je naast deze wandeling nog tal van andere leuke en kindvriendelijke activiteiten kan ontdekken.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright tov.