Ontdek de betoverende Hagelandse Heuvels en Valleien met deze suggestieroute! Start je avontuur bij de sfeervolle Sint-Lambertuskerk in Nieuwrode en laat je verrassen door het majestueuze domein van het Kasteel van Horst. Tijdens je wandeling word je omringd door een gevarieerd landschap van struiken en bomen, terwijl je door schilderachtige holle wegen klimt naar adembenemende uitzichten over de heuvels.

Onderweg kom je langs schatten van architectuur, zoals de charmante Heilige-Geestmolen, een 18e-eeuwse watermolen, en de statige pastorie van Rode, met zijn 17e-eeuwse allure en omringende slotgracht. Vergeet ook niet te genieten van het imposante Kasteel van Horst. Voel je als een pelgrim terwijl je het pad volgt dat vroeger gebruikt werd om naar het beeld van de pestheilige Sint-Job te reizen, in de kerk van Wezemaal. Kortom, deze route biedt een perfecte mix van natuur, geschiedenis en ontdekkingen voor een onvergetelijke wandelervaring in het prachtige Hageland!

Na de Sint-Jobswandeling is dit de tweede wandeling die jullie meeneemt naar het Land van Horst. Starten doen jullie aan het Kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode, en onderweg wordt het sowieso genieten van het Troostembergbos, een prachtig bos dat bestaat uit mooie beukendreven;  en de Gempemolen, die nu een mooie brasserie is. Kom onderweg even tot rust op één van de banken of geniet van je picknick aan een picknicktafel.

De wandelroute is een suggestieroute op het wandelnetwerk, is 10 kilometer lang en is in een lusvorm samengesteld door middel van de volgende opeenvolgende wandelknooppunten: 143 – 141 – 142 – 168 – 138 – 137 – 59 – 237 – 235 – 236 – 139 – 140 – 144 – 143.

Bron: magazine Visit Vlaams-Brabant, voorjaar 2024.
Met dank aan: toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder aan Mevrouw Sabrina Wuyckens.
Tekst werd aangepast met A.I.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Jokko en © Copyright Ryckaert Gino