Omdat ik niemand wil uitsluiten op mijn website, stel ik vandaag een rolroute voor die je op korte tijd kennis laat maken met alle hoogtepunten van de historische binnenstad.

Deze betoverende route is geen gewone wandeling, maar een op maat gemaakte ervaring, vakkundig getest en goedgekeurd door rolstoelgebruikers. Met een lengte van 3 kilometer onthult het de schoonheid van de stad Gent terwijl je een glimp opvangt van haar meest iconische gebouwen en de gevarieerde culinaire geneugten proeft die ze te bieden heeft. Het is geen simpele proeverij; het is eerder een kunstwerk voor je zintuigen – een amuse-oeil.

Deze buitengewone route is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen vzw JCI Gent Artevelde, de vzw On Wheels en Stad Gent. Dus terwijl je geniet van deze gastronomische en visuele traktatie, onthoud dat dit slechts het begin is. Laat je inspireren om meer te ontdekken en te verkennen in deze prachtige stad.

Gent, een stad die haar deuren wijd openzet voor iedereen, nodigt je uit om haar schoonheid te ontdekken zonder obstakels. Met onze handige kaart in vijf verschillende talen – Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans – krijg je de perfecte gids om moeiteloos door de stad te navigeren en alle hindernissen te omzeilen.

Deze bijzondere brochure is niet alleen digitaal beschikbaar, maar ook in tastbare vorm te verkrijgen in het informatiecentrum en geselecteerde accommodaties.

Het is jouw persoonlijke sleutel tot een onvergetelijke verkenningstocht in Gent, waar iedereen wordt uitgenodigd om te genieten van haar rijke erfgoed en gastvrijheid.


Welkom in Gent, waar toegankelijkheid voorop staat.


Via deze link kan je de volledige route met een stratenplan en een beschrijving van alle bezienswaardigheden downloaden en uitprinten. Je kan natuurlijk ook kiezen voor de gratis app ‘On Wheels’ om daar de route te raadplegen. Gebruik daarvoor deze link.

Bron: de officiële website van visitgent, waar nog tal van andere leuke activiteiten te ontdekken vallen.

Met dank aan: visitgent, vzw On Wheels, infokantoor Gent,  JCI Gent Artevelde.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.