De Westhoek, gelegen in het verste hoekje van Vlaanderen tussen de Noordzee en Frans-Vlaanderen, is een serene en pittoreske regio met charmante postkaartdorpen en historische stadjes. Dit groene toevluchtsoord biedt een prachtige omgeving voor zowel fiets- als wandeltochten, met adembenemende landschappen van hopvelden, wijngaarden en glooiende heuvels.

Hoewel het ooit het strijdtoneel was van de Grote Oorlog, dient de Westhoek vandaag de dag nog steeds als een plek voor herdenking. Tegelijkertijd kun je er genieten van ontspanning op sfeervolle terrassen en smaakvolle eetgelegenheden, waar je wordt verwend met heerlijke streekproducten.

Reis terug in de tijd naar een periode waar geen bomen en huizen stonden, maar enkel zee. Ontdek het verhaal van Kapitein Hupsakee, een ware legende van de Westhoek, geboren en getogen aan de kruising van de Lovaart en de IJzer.

Samen met zijn bende piraten bracht hij angst en opwinding in de regio, plunderend en schatten zoekend op elk schip dat hun pad kruiste… behalve één. Eén kostbare schat is achtergebleven en wacht op avontuurlijke zielen om hem te vinden, begraven diep in Lo.

Durf jij Kapitein Hupsakee, samen met onze jonge avonturiers Jaek en Nink, te vergezellen op deze zoektocht vol spannende opdrachten?

We hebben jullie hulp nodig om de verloren schat te vinden en de magie van dit historische
verhaal tot leven te brengen. Sluit je aan bij ons voor een dag vol avontuur, plezier en ontdekkingen in de betoverende Westhoek! Via deze link kom je rechtstreeks uit op de officiële website van toerisme Westhoek met daarop een beschrijving van deze, en tal van andere leuke activiteiten.

Praktische informatie:

  • Starten doe je aan het Vateplein, Markt 17a, 8647 Lo-Reninge. Hier haal je ook je K(a)D(ee) tocht af vooraleer je op pad gaat. Een rugzakje kan je voor 5 euro aankopen bij VVV Lo-Reninge, Markt 17a, 8647 Lo-Reninge of in het Bezoekerscentrum Jules Destrooper, Grave straat 5, 8647 Lo-Reninge. In het rugzakje zit alles wat je onderweg nodig hebt om er een boeiende en leuke tocht van te maken. 
  • Deze leuke uitstap kan je elke dag van het jaar plannen.
  • De totale afstand is slechts 2 kilometer, over het traject van de erfgoedwandelroute.
  • Deze activiteit is ideaal voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 7 jaar.

Bron:
Officiële website van de Westhoek

Met dank aan:
Toerisme Westhoek, VVV Lo-Reninge, Bezoekerscentrum Jules Destrooper en Westtoer.

Info betreffende de foto’s op deze pagina:
© Copyright Toerisme Westhoek.