Voor rollator- en rolstoelgebruikers kan het ervaren van de natuur een hele uitdaging zijn. Gelukkig zijn er organisaties zoals Camino die speciale routes in kaart brengen die toegankelijk zijn voor rolstoelen en rollators. Toch hebben we gemerkt dat het aanbod van dergelijke routes in onze regio erg beperkt is. Daarom hebben we besloten om een overzicht te maken van rolstoel- en rollatorvriendelijke routes in onze eigen omgeving, hoewel we niet pretenderen volledig te zijn.

Dit overzicht is samengesteld uit bestaande routes, waaronder enkele van Camino, evenals enkele door ons zelf uitgestippelde lussen. In ons overzicht vind je twee routes per gemeente of stad in ons werkgebied. Ons doel is om organisaties zoals Camino en toeristische instellingen te ondersteunen bij het uitbreiden van hun aanbod in onze regio.Tijdens de inventarisatiefase hebben we gemerkt dat het voor rolator- en rolstoelgebruikers allesbehalve eenvoudig is om een geschikte route te vinden. Zelfs de routes in ons overzicht zijn niet volledig vrij van obstakels, maar waar mogelijk hebben we alternatieve wegen gezocht.

Desondanks kunnen er ondanks onze inspanningen nog steeds enkele knelpunten op de routes aanwezig zijn. We moedigen gebruikers dan ook aan om ons hiervan op de hoogte te stellen. We hopen dat dit overzicht mensen zal helpen om de natuur te verkennen en van hun uitstapjes te genieten!Via deze link kom je rechtstreeks op de officiële webpagina van RLML en kan je een keuze maken uit 26 wandeltochten, met de volgende opties:
1) Download het routeoverzicht
2) Download de printvriendelijke versie
3) Bovenstaande punten 1 + 2 kan je ook downloaden in een lage resolutie, waardoor je ze ook vlugger zal kunnen downloaden

Bron: advertentie van www.RLML.be in de Landschapskrant, september 2023, Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei vzw.

Met dank aan: www.RLML.be, Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei vzw.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei vzw.