De kleine stad Tielt vind je terug in de driehoek die gevormd wordt door de steden Gent, Brugge en Kortrijk. Deze stad heeft een rijk verleden waarvan de laatste twee eeuwen nog steeds duidelijk zichtbaar zijn in het hedendaags straatbeeld.

De erfgoedwandelroute, die 3 kilometer lang is en start aan Huis Mulle de Terschueren, Ieperstraat 42 – 46, Tielt, neemt je mee langsheen statige herenhuizen van textielbaronnen en plaatselijke politici.

Onderweg passeer je trouwens nog voorbij verschillende stedelijke symbolen zoals het statige belfort, dat op de lijst staat van Unesco, als beschermd werelderfgoed. Tielt werd op het einde van de Tweede Wereldoorlog bevrijdt door Poolse pantsertroepen, een gebeuren dat hier en daar in de stad nog steeds wordt herdacht.

De stads- of erfgoedroute is in een lusvorm samengesteld en is bewegwijzerd door middel van klinknagels die in de grond zijn bevestigd. De route is niet toegankelijk voor personen met een rolwagen, maar wel voor gezinnen met een kinderwagen.


Wat je onderweg passeert:

  • Mulle de Terschueren, het rode herenhuis waar de wandeling start en eindigt
  • de Markt met enkele blikvangers zoals de 13de eeuwse Halletoren, het belfort en het stadhuis
  • het Bevrijdingsmonument, een authentieke Shermantank die in 1979 werd ingehuldigd

Bron: Brugse Ommeland en Westtoer.

Met dank aan de dienst Toerisme Brugse Ommeland en in het bijzonder aan Mevrouw Virginie Masureel.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Westtoer.