De provincie Vlaams-Brabant telt een indrukwekkend aantal bewegwijzerde wandelpaden. Het nieuwe wandelboek #dewandelprovincie brengt een selectie van dit gevarieerde aanbod in woord en beeld samen. Op 27 september werd dit wandelboek en de campagne aan het grote publiek voorgesteld.

Aangezien er zoveel variatie zit in het Vlaams-Brabantse landschap, en er bovendien zoveel te ontdekken valt, wordt het nooit monotoon. Alle wandelingen die in deze gloednieuwe brochure beschreven staan zijn bewegwijzerd, en dat op verschillende manieren zoals de wandelknooppunten; de wandellussen; de virtuele wandelknoppunten; wandelingen voor rolstoelgebruikers; landschapswandelingen en tot slot de lange afstanden, beter gekend als de Streek-GR’s.

In deze brochure vind je 24 wandelkaarten, welke je één voor één kan verwijderen uit de brochure, zodat je ze onderweg kan gebruiken. Eenmaal terug thuis kan je enkele nota’s maken van de gedane wandeling. Je kan kiezen uit 9 verschillende streken om te gaan wandelen, gaande van de Brabantse Kouters, het Pajottenland & Zennevallei, het Zoniënwoud, Zuid-Dijleland naar de Velpevallei, de Getevallei, de Hagelandse Heuvels, de Merode en tot slot Demer en Dijle.

Je kan zelf ook je wandelboek aanschaffen door op deze rechtstreekse link te klikken:www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelboek. Neem gerust ook een kijkje op deze link, waar je tal van andere publicaties kan vinden:www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties.

Bron: persbericht dienst Toerisme Vlaams-Brabant.

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder aan Mevrouw Sabrina Wuyckens.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Ryckaert Gino.