De vraag van vele Vlamingen om meer fietstochten en wandelingen in het mooie Zeeland op mijn website te plaatsen stijgt elke dag, met als gevolg dat ik die oproep niet langer kon negeren, en ik dus ook onmiddellijk aan de slag ben gegaan met de eerste van vele pagina’s die nog spoedig zullen volgen.

Vooraleer ik jullie meeneem voor deze eerste stadswandeling, wou ik mijn oprechte dank betuigen aan Routebureau Zeeland, van wie ik de toestemming kreeg om de vele fietstochten en wandelingen met de nodige foto’s te publiceren op mijn website.

Vandaag neem ik jullie mee naar Sluis, een vestingstad gelegen in het westen van Zeeuws-Vlaanderen, voor een stadswandeling van 4,4 kilometer over de oude stadswallen, die een stille getuige zijn van een onrustig verleden.


“Proef de unieke sfeer van een grensplaats, Bourgondisch en tevens een tikkeltje Vlaams”


Starten doe je op de Groote Markt waar het Belfort meteen al je aandacht opeist, wetende dat dit ook het enige Belfort is dat Nederland bezit. Momenteel doet het dienst als museum en tentoonstellingsruimte waar je films en interactieve presentaties kan bekijken; verder zijn er pronkzalen, een quizkamer, tal van tentoonstellingen en kan je deelnemen aan een speurtocht of de toren beklimmen, van waar je een prachtig uitzicht hebt over Sluis en de omgeving.

Laat je meenemen in een unieke reis doorheen het verleden en sta even stil op deze plaatsen:

  • Standbeeld Johan Hendrik van Dale op het Walplein
  • De Oude Westpoort, Brugse Poort op Sint Donaes, Blauwe Torenpad
  • Wallen van Sluis in de Ridderstraat
  • Kerk Sint Anna ter Muiden, Nederherenweg 1, Sint Anna ter Muiden

De wandelknooppunten die er voor zorgen dat je nergens verloren loopt zijn: 62 – 63 – 64 – 31 – 45 – 61 – 62. Via deze link kan je de route eveneens downloaden als GPX-bestand voor je GSM via de offciële website van de provincie Zeeland. Heb je liever een papieren versie van de beschrijving van de route, klik dan op deze link


“Visit Zeeland”


Ben je na het lezen van deze pagina ook een echte fan van Zeeland geworden? Klik dan op deze link, en ontdek op hun website hoe gevarieerd het programma is, gaande van de schoonste stranden en de bijzondere natuur die je uitnodigt om op ontdekking te gaan; maar tevens zijn er heel wat monumentale steden en cultuur. Geniet van de festivals en laat je culinair verwennen op topniveau.

Bron: officiële website van de provincie Zeeland.
Abdij 6
4331 BK Middelburg
Nederland

Routebureau@zeeland.com

Met dank aan Routebureau Zeeland.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © provincie Zeeland en de fotograaf is Photographics (beeld JH van Dale) en Xander Koppelmans (foto’s  Sluis).