_DSC7005DJI_0038Wijngaard ’t Biezenhof:

Wijngaard ’t Biezenhof is een kleinschalige ambachtelijke wijngaard midden in de polders van Zeeuws Vlaanderen. De teelt van de druiven, de oogst en de vinificatie wordt met zorg voor de natuur en het product in eigen beheer uitgevoerd. Dit resulteert in eerlijke wijnen met een eigen karakter. De wijngaard biedt u zowel witte als rode wijn aan.

Historie:

In 2011 is de wijngaard aangeplant met 700 wijnstokken. De keuzen qua rassen is gevallen op drie nieuwe resistente rassen: Johanniter, Solaris en Monarch. De ondergrond is een zwarte zandgrond die elk jaar nog eens ruim verrijkt wordt met kalk en humus. Zo wordt er voor gezorgd dat de wijnstokken aan alle belangrijke voedingsstoffen kunnen komen om in het late najaar een mooie oogst van gezonde druiven te kunnen geven. In 2013 zijn er 500 Johanitter wijnstokken bij geplant en in 2015 nog eens 300 extra. Verder zijn er in 2015 nog 500 Monarch, 350 Pinot Blanc, 350 Pinot Gris en 300 Pinot Noir bij geplant waarmee er nu in totaal zo’n 3000 wijnstokken staan op een oppervlakte van 1,0 hectare.

biezenhof pluk 2016 005

Op 17 maart 2016 heeft de wijngaard het Certificaat Zeker Zeeuws Streekproduct mogen ontvangen uit handen van de gedeputeerde van de Provincie Zeeland. Samen met nog een aantal ondernemers kwam de wijngaard in aanmerking voor dit certificaat omdat de wijn volledig met eigen middelen en met producten van Zeeuwse bodem wordt voortgebracht en dit op een duurzame wijze. Dit certificaat sluit goed aan bij de visie van ’t Biezenhof.

High Wine:

In de winter worden er wijnproeverijen georganiseerd die net iets meer bieden dan een proeverij zoals u dat wellicht meestal verwacht. U wordt op deze avonden op een speelse wijze bijgepraat over de verschillende wijnen die u gaat drinken waarbij u ook het een en ander wordt verteld over veel andere wijn-wetenswaardigheden. Honger hoeft u niet te hebben want bij elke wijn krijgt u een gerechtje aangeboden. Er worden u 7 wijnen met dus ook 7 bijpassende gerechtjes geserveerd. Ook voor de vegetariërs zijn er aangepaste gerechtjes. De kosten bedragen euro 50,– per persoon.

Lange Tafel Plezier:

LangeTafel (211 van 259)Een avond in zuiderse sferen tussen de wijnranken en  lekker eten en drinken. De uitbaters zetten dan een lange tafel uit in hun wijngaard waar 40 tot 50 personen kunnen aanschuiven voor een voorgerecht, hoofdgerecht in buffetvorm en een nagerecht. Alle dranken zijn inbegrepen inclusief de wijnen. U start rond 18 u met een aperitiefdrankje en amusehapjes  waarna u aan tafel kan gaan. De kosten bedragen 50,– euro per persoon.

Nadere info over Lange Tafel Plezier  2017  volgt via de site en via Facebook.

Rondleidingen:


biezenhof pluk 2016 026
In de periode mei t/m september worden er voor groepen (minimaal 10 en maximaal 30 personen) rondleidingen gegeven op de wijngaard. U wordt ontvangen met koffie en een lekkernij uit eigen keuken. Onder het genot van uw koffie vertellen de uitbaters u over het ontstaan van de wijngaard en wat daar zoal komt bij kijken. Daarna gaat u richting de wijngaard. U krijgt uitleg over de aanplant, de teelt en de oogst van de druiven. Vervolgens kunt u een kijkje nemen in de wijnmakerij en wordt u in hoofdlijnen uitgelegd hoe de vinificatie van druiven tot wijn in elkaar steekt. Alle vragen zijn welkom en de praktijk leert dat het vaak een hele interactieve middag of avond is. Achteraf krijgt u een proefglas rode en witte wijn uit de wijngaard aangeboden. De totale rondleiding inclusief proeven duurt ongeveer 3 uur.  De kosten voor deze rondleiding zijn 12,50 euro per persoon.

Als u interesse heeft om aan één van de activiteiten deel te nemen of heeft u interesse om wijn te kopen dan kunt via mail of telefoon contact opnemen met Ronald Blomme. U kan ook uw informatie bekomen via de website: www.wijngaardbiezenhof.nl
Email: info@wijngaardbiezenhof.nl
Telefoon: 0031 6-15874991

Een woord van dank gaat naar Dhr Ronald Blomme, zaakvoerder van Wijngaard ’t Biezenhof. Van hem kreeg ik de toestemming om deze tekst en de bijpassende foto’s te posten op deze pagina.