Zeeuws-Vlaanderen zoals we dat vandaag de dag kennen, bestaat officieel nog uit 3 grote gemeenten: Sluis, Terneuzen en Hulst en om die steden wat te promoten werd een nieuwe route bedacht welke je in de eerste plaats langs deze steden brengt, maar daarnaast ook nog doorheen vele kleine pittoreske dorpjes leidt.

Tevens wordt er voldoende aandacht besteedt aan de Westerschelde en de gastronomie van deze mooie streek; want onderweg wordt je naar een mooi plekje gebracht, waar je in alle rust en stilte kan genieten van deze brede stroom. Proeven van de vele culinaire geneugten kan je doen in Phillippine en in Sluis.

Kortom, Zeeuws-Vlaanderen staat garant voor een waaier aan bezienswaardigheden, welke niet allemaal op één dag te doen zijn, maar je wordt geinformeerd over die kleine plaatsjes met bijzondere musea of attracties, waaruit je dan zelf kan kiezen.

De totale afstand van deze route bedraagt 115 kilometer, en kan zowel met de motor als met de auto gereden worden. De route start in Hulst op de parking Havenport. Er is geen bewegwijzering voorzien, maar een volledige beschrijving van de route en alle bezienswaardigheden is er wel.

Met dank aan reisroutes.be

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.