Nu het volop terrasjesweer is, doen we met zijn allen niets liever dan op zoek gaan naar een terras waar we dan samen met vrienden en / of familie gezellig kunnen samenzitten en genieten van de sfeer die dit alles met zich meebrengt. Momenteel zijn de Gentse Feesten sinds gisteren op volle toeren aan het draaien, en zal het niet makkelijk zijn om met dit mooie weer een gezellig terrasje te vinden. Vroeg doorgaan is dan ook de boodschap.

gent 2010 015Maar ook buiten de periode van de Gentse Feesten is het op zonnige dagen gezellig om te vertoeven aan het water van de Gras- en Korenlei. Daar vind je tal van terrasjes; en mocht je ondanks alles geen plaats meer vinden, dan kan je net zoals vele studenten, gewoonweg picknicken op de kade.

Heb je het liever allemaal wat meer specialer, creatiever en een tikkeltje alternatief? Dan is DOK Gent the place to be. DOK Gent opende zijn deuren reeds vanaf begin mei en tot eind september is iedereen nog van harte welkom aan de oude dokken, die gelegen zijn aan de splitsing van de Koopvaardijlaan en de Afrikalaan. Hier kan je genieten van marktjes, concerten, lekker eten en drinken of gewoon wat rondhangen en genieten van de bruisende sfeer terwijl je kinderen ravotten in de speeltuin.

Wens je tijdens je bezoek aan de stad Gent een museum te bezoeken, een wandeling te maken of een fietstocht te doen? Stap dan zeker eens binnen in de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen, gelegen in de Oude Vismijn op het Sint – Veerleplein 5. Dagelijks geopend van 9.30 tot 18.30 uur (15 maart tot 14 oktober).

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen!