Zijn we er al bijna?’, ‘Wandelen is echt saai’ of ‘Ik wil naar huis’… Herkenbaar? Geen zorgen, we begrijpen dat lange wandelingen met mama en papa niet altijd het meest enthousiast ontvangen worden door kinderen. Maar we hebben goed nieuws! In de betoverende Oost-Vlaamse regio’s zijn er tal van mogelijkheden om zelfs de kleintjes te laten genieten van een superleuke gezinswandeling.

Stap samen in een wereld vol avontuur en ontdekkingen! Laat de kinderen zich verwonderen over de verborgen schatten van de natuur terwijl ze op zoek gaan naar geheimzinnige dieren en kleurrijke bloemen. Langs kronkelende paden en over spannende bruggetjes kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten gaan!

En we hebben nog meer verrassingen voor ze in petto. Laat ze op speelse wijze kennismaken met de geschiedenis van de streek en ontdek samen oude kastelen en verhalen van dappere ridders. En wie weet vinden ze zelfs een schat verborgen in het groen!


Tijdens de wandeling worden kleine speeltuinen, gezellige picknickplekjes en misschien zelfs een ijskraampje onderweg niet overgeslagen. Zo wordt wandelen een waar avontuur dat ze nooit meer willen missen!

Dus waarom wachten? Neem je kinderen mee op een onvergetelijke reis door de prachtige Oost-Vlaamse natuur en creëer samen kostbare herinneringen die een leven lang meegaan. Bereid je voor op lachende gezichten, stralende ogen en de leukste gezinsmomenten tijdens jullie fijne wandeling samen!


Het provinciaal domein Puyenbroeck is een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen vanwege de vele waterpartijen, bossen, dieren en speeltuinen. Het Levend Erfgoedpark is een speciale attractie waar bedreigde streekeigen boerderijdieren een thuis hebben gekregen. In dit bijzondere park vind je geen beren of tijgers, maar wel steenkonijnen, voskoppen en diverse hoenders.

Voor avontuurlijke kids is er een nieuwe hangbrug van 120 meter lengte, 7 meter boven de grond, met een 15 meter hoge uitkijkberg. Ook kunnen ze de stalen uitkijktoren bij de slingervijver beklimmen voor een panoramisch uitzicht over het hele domein. Dit alles biedt geweldige fotomomenten voor de #routen foto’s en selfies!

Eenmaal de wagen veilig op de parking staat, begeef je je naar het vertrekpunt in de Puidonkdreef  om gedurende 2,7 kilometer te genieten van een geweldig avontuur, waarvan je hier de routebeschrijving kan downloaden.

Bron: Kindvriendelijke wandelingen op de officiële website van Routen, waar nog tal van andere wandelingen te ontdekken vallen.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Toerisme Oost-Vlaanderen, © Copyright Griet Vandepitte (Studiografie), © Copyright David Samyn en© Copyright Arnoud De Coen.