Ingrediënten (3 à 4 personen):Varkenshaasje_peper_2_p194_MR

  • 1 varkenshaasje
  • 3 à 4 eetlepels uienkonfijt (bokaal)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel cognac
  • 1 deciliter vleesbouillon
  • 2 deciliter lichte room
  • 1 à 1,5 eetlepels zwarte peperbolletjes (Topaz)
  • peper en zout
  • instantsausbinder (facultatief)

Voorbereiding:

Plet de peperbolletjes. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak doet en ze plet met een deegrol.

Bereiding:

Enkele uren vooraf (15 minuten):

  1. Rol het varkenshaasje door de geplette peperbolletjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak met wat zout.
  2. Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Giet de cognac in de pan en maak de braadresten los.
  3. Voeg de vleesbouillon en de lichte room toe en laat tot de helft inkoken op een hevig vuur.
  4. Voeg het uienkonfijt toe aan de saus. Zet koel weg.
  5. Schik het vlees in een ovenschotel en schuif in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten.
  6. Verwarm de saus op een zacht vuur en bind indien nodig met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.

Afwerking:

Snij het varkenshaasje in schuine sneetjes. Serveer het vlees met de saus en fijne boontjes. Geef er kroketten of hertoginnenaardappelen bij.

Voor diepvriesvlees:

Laat het varkenshaasje ontdooien.

 

Deze pagina kwam tot stand dankzij de toelating van Colruytsmakelijk4_nl

van wie ik deze pagina en de bijbehorende foto’s mocht publiceren.

Dit gerecht en tal van andere gerechten vind je terug in hun kookboek,

Smakelijk 4 , te koop voor slechts 14,85 euro in al hun winkels, alsook in de Okay.

 

Foto’s: © Colruyt