Deze fietstocht met een totale afstand van 32 kilometer, start vanop parking 1 van het Provinciaal Domein Puyenbroeck, Puyenbroeckbrug 1a te Wachtebeke, is niet bewegwijzerd maar de brochure met kaart en achtergrondinformatie in verband met deze fietstocht kan je kopen bij de Wase diensten voor toerisme of via deze link: http://www.toerismewaasland.be

De tocht neemt je mee doorheen de verschillende landschappen en natuurgebieden welke Wachtebeke en Moerbeke met elkaar verbinden, en daarbij loopt een groot deel van de route op een zandrug welke van Maldegem tot Stekene loopt. Onderweg geef je je ogen de kost aan kleinere akkers, veldbosjes  en natuurgebieden, zoals het Kloosterbos en het Heidebos.

Ten zuiden van deze natuurgebieden vind je de Moervaartvallei, welke zich situeert tussen de Moervaart en de Zuidlede en waar je ondermeer de Reepkens, de Turfmeersen en een groot gedeelte van het Provinciaal Domein Puyenbroeck aantreft. Typerend voor dit gebied zijn de kleinere en grotere akkers, de weiden en hoeven welke vaak omgeven zijn door bomen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Bart Van Leuven.