Om het concept van ‘Treinstappen’ aan jullie uit te leggen, verwijs ik graag in dit beginwoord naar een pagina welke ik reeds eerder op mijn website aangemaakt heb, en waarin duidelijk omschreven wordt wat er met Treinstappen wordt bedoeld. Dit is de link, die jullie best vooraf eens raadplegen. Natuurlijk kunnen jullie ook steeds terecht op de website van GroteRoutepaden, via deze link.

Op deze pagina neem ik jullie graag mee voor een leuke uitstap van Gent- Dampoort naar Wetteren. Het station Gent-Dampoort is gelegen op het Oktrooiplein 10 in Gent, en is makkelijk bereikbaar met de bus of trein. Je kan er zowel kosteloos als betalend parkeren en tot slot is er een gratis fietsenstalling voorzien. Je honger kan je stillen aan het buffet.

Ben je van plan om het volledige traject af te stappen, dan heb je bij je aankomst aan het station van Wetteren 24,7 kilometer in de benen. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een verkorting van Gent-Dampoort tot aan het kasteel van Laarne. Goed voor 17,3 kilometer wandelplezier. Om terug te keren naar Gent-Dampoort , neem je de bus aan bushalte Kasteel Laarne, Eekhoekstraat 5; en binnen de 17 minuten ben je aan het station van Wetteren, waar je terug kan sporen richting Gent. Tijdens de weekdagen komt er elk uur een bus, tijdens het weekend om de twee uur.

Gewapend met de wandelgids ‘Treinstapper 4’ en een goed humeur ben je helemaal klaar om te genieten van een leuke, sportieve uitstap. In deze wandelgids zal je kunnen zien dat het traject ingedeeld is in verschillende stukken, welke je onderweg een schat aan informatie geven betreffende de te volgen weg, maar evenzeer betreffende de bezienswaardigheden die je voorbij stapt.

Voor mijn eerste Treinstappen genoot ik van de volgende indeling:

  1. Station Gent-Dampoort naar Tweebruggenstraat
  2. Tweebruggenstraat naar Bergenmeerstraat
  3. Bergenmeerstraat naar Brug R4
  4. Brug R4 naar Kouterwegel Laarne
  5. Kouterwegel Laarne naar Station Wetteren

Goed om te weten:

Er is een rechtstreekse verbinding van ongeveer 30 minuten tussen de beide stations; en zowel tijdens de weekdagen als tijdens de weekenden zijn er meerdere treinen voorzien per uur. Op die manier hoef je nooit echt lang te wachten om nadien weer huiswaarts te keren.

Op de officiële website van de NMBS kan je vooraf je reistijden bekijken, en zelfs je tickets online kopen. Je vindt er trouwens een app die je kan downloaden op je smartphone, waardoor je alle nodige informatie steeds kan opzoeken, ongeacht de plaats waar je vertoeft. Handig toch?

Bezienswaardigheden onderweg:

Bron: Wandelgids ‘Treinstapper 4’.

Met dank aan Groteroutepaden en in het bijzonder aan Mevrouw Karen De Pooter.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.