Laat ons je helpen om je bestemming te bereiken en geniet van een zorgeloze en aangename rit met De Fietstaxi.


De Fietstaxi is een speciale fietstaxidienst van De Fietsambassade, speciaal ontworpen voor minder mobiele personen in onze prachtige stad. We richten ons op korte verplaatsingen van deur tot deur, en dit doen we met behulp van een comfortabele riksja of een handige rolstoelfiets.

Of je nu een afspraak hebt bij de kapper, op bezoek gaat bij familie of gewoon even een frisse neus wilt halen, als je je moeilijk zelfstandig kunt verplaatsen, staan wij klaar om je te vervoeren!Ontdek het betoverende Gent op de fiets!

In deze fietsvriendelijke stad leiden knooppunten je moeiteloos naar alle hoeken, terwijl je langs veilige en prachtige fietspaden glijdt. Laat je verrassen door de adembenemende routes die je de stad uit en weer terug in leiden. Waar wacht je nog op? 


Ontdek onze comfortabele vervoersopties!


Riksja: Onze riksja’s zijn geïnspireerd door de Indische riksja en bieden plaats aan een fietser en twee passagiers. Wil je liever een riksja met chauffeur? Geen probleem! Reserveer je rit bij onze Fietstaxi.

Driewieler: Onze driewielers zijn uitgerust met elektrische trapondersteuning voor een moeiteloze rit. Dankzij de lage en stabiele zitpositie geniet je van optimaal rijcomfort en ervaar je minder belasting op je schouders, rug, nek en polsen in vergelijking met een standaardfiets.

Tandem: Op zoek naar een gezellige fietstocht met een partner of vriend? Onze tandems zijn ideaal om samen op pad te gaan. De begeleider zit vooraan en stuurt, waardoor het fietsen gemakkelijk wordt, zelfs als het individueel lastig is.

Ouder-kindfiets: De ouder-kindfiets biedt een vergelijkbare ervaring als de tandem, maar hier stuurt de volwassene achteraan. Perfect voor een ontspannen rit met een begeleider.

Rolstoel: Voor onze bezoekers met een rolstoel bieden we gratis rolstoelontlening aan, zodat iedereen van onze faciliteiten kan genieten.


Geniet van een zorgeloze en comfortabele fietstocht met onze diverse vervoersopties!


De Fietsambassade Gent vzw
Botermarkt 1 (postadres)
9000 Gent
Bron: Officiële website van de Fietsambassade Gent
Met dank aan de Fietsambassade Gent
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Fietsambassade Gent