grote marktDe leukste manier om Hasselt, de Stad van de Smaak, te ontdekken is deze met de stadstram die je meeneemt op een tocht in- en rond de binnenstad, waar tal van bezienswaardigheden je opwachten.

De tram rijdt elke zondag uit vanaf 1 april tot en met 31 oktober en ook op deze feestadgen: maandag 28 maart (paasmaandag), donderdag 5 mei (O.L.H.-Hemelvaart), maandag 16 mei (pinkstermaandag), donderdag 21 juli (nationale feestadg) en maandag 15 augustus (O.L.V.-Hemelvaart);  en vertrekt op de Grote Markt om 11.00 uur. De aanwezige gids vertelt jullie onderweg alles over de geschiedenis van de stad.

 De tickets kan je enkel kopen bij de trambestuurder. Prijs per volwassene is 7 euro; 5 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar en gratis voor kinderen tot 6 jaar. Het weer kan soms een spelbreker zijn, want bij extreme weersomstandigheden kan het gebeuren dat de tram niet uitrijdt.

Leuk om te weten:

Je kan de stadstram en een bezoek aan de Japanse Tuin combineren. Je vertrekt dan om 14.30 uur met de stadstram op de Grote Markt en die brengt je tot aan de Japanse Tuin. Na het bezoek aan de tuin brengt de tram je weer terug naar de Grote Markt om 16.30 uur.

Dit combiticket is te bekomen via Toerisme Hasselt, de Japanse Tuin of aan de trambestuurder voor 10euro per persoon en de data waarop dit kan doorgaan  zijn dezelfde als hierboven beschreven.

Met dank aan de dienst Toerisme Hasselt

Met dank aan de dienst Toerisme Limburg