Kinderen in het Stadsmus in Hasselt.

Kinderen in het Stadsmus in Hasselt.

Voor wie het nog niet wist kan ik meteen vertellen dat het Stadsmus vroeger een andere naam had, namelijk het Stedelijk Museum Stellingwerff-Waerdenhof, wat meteen een hele mond vol was om uit te spreken.

Je vind het museum terug in twee aaneenpalende patriciërswoningen in de Guido Gezellestraat 2 in Hasselt; waarvan het Waerdenhof in 1680 werd gebouwd en het Stellingwerff in 1857. 

Dit museum is voor iedereen toegankelijk want je ontdekt er het verleden van de Hoofdstad van de Smaak; en jonge gezinnen kunnen deelnemen aan een luisterzoektocht met een Mussenkussen boordevol leuke opdrachten en tal van spelletjes. Ter verduidelijking: een mussenkussen is een kussen waar je op kan gaan zitten, maar het bevat ook allerlei materiaal dat je nodig hebt om de opdrachten en spelletjes uit te voeren.

De toegang is volledig gratis en de openingsuren zien er als volgt uit:

Van 1 april tot 31 oktober, open op dinsdag tot en met zondag, vanaf 10 tot 17 uur

Van 1 november tot 31 maart, open op dinsdag tot vrijdag, vanaf 10 tot 17 uur,
op zaterdag, zondag en feestdagen vanaf 13 tot 17 uur

Het Stadsmus is gesloten op maandag, in januari (behalve in de kerstvakantie), en op 1/1, 24/12, 25/12 en 31/12.

Meer info:

Telefoon: +32  11  23  98  90

www.hetstadsmus.be

 

Opmerking:

Eveneens in Hasselt in de Bampslaan 35 vind je een prachtig herenhuis waarin het Literair Museum werd ondergebracht. Het gebouw heeft verschillende kamers en elke kamer verrast de bezoekers keer op keer met een andere tentoonstelling betreffende boeken en illustraties. Voor de openingsuren bel je best op het nummer +32  11  22  26  24 of neem een kijkje op de website.

 

Info betreffende de foto: © Toerisme Hasselt

Met dank aan de dienst Toerisme Limburg