Voor mensen die zoals ik, nog nooit eerder hadden gehoord  van de 48u-kaart, wil ik meteen duidelijk maken dat je hier te maken hebt met een kaart, die na activering je gedurende 48 uur lang recht geeft op een extra beleving, verwennerijen, cadeaus, proeverijen en nog veel meer … en dat allemaal in de stad Hasselt. De 48u-kaart kost slechts 19,50 € per persoon, en wees gerust dat bedrag haal je er vlot uit hoor. In een handig boekje zie je meteen waar je kan genieten van de voordelen. Er is ook een 48u-kaart voor kinderen aan de prijs van slechts 3 € per kind. Alle info vind je terug op www.visithasselt.be of telefonisch op het nummer +32 11 23 95 40.

Zo zou je daguitstap in Hasselt er eventueel kunnen uitzien:

  1. Start je citytrip in stijl en geniet van een lekker ontbijt in het neoclassicistische decor van het smaaksalon, dat vlak naast Visit Hasselt gelegen is. Met je kaart geniet je van 1 ontbijt + 1 ontbijt gratis.
  2. Daarna geniet je van de iconen van Hasselt in het Modemuseum, waar nog tot september de expositie Forever Young loopt. Op vertoon van je kaart kom je hier gratis binnen.
  3. In La Bottega in de Paardsdemerstraat kan je genieten van gratis kledingstijladvies en bovenop nog eens 5 % korting op eventuele aankopen.
  4. Tegen lunchtijd word je verwacht in Boulebaar op het Leopoldplein om te genieten van heerlijke Maleisische noodlesoep, niet-alledaagse ingrediënten … en met je kaart krijg je gratis een portie nacho’s (veggie of pulled pork) wanneer je twee cocktails besteld.
  5. Nu de innerlijke mens versterkt is, wordt het tijd om Hasselt te ontdekken als zijnde de street-artstad van België. Met je kaart ontvang je de Street Art & Graffiti-route en krijg je een huurfiets voor een dag.
  6. Als afsluiter van deze mooie dag stap je even binnen bij Evolution in de Kapelstraat waar designmeubelen, lampen en leuke accessoires te bewonderen staan, en bij het buitenstappen krijg je een flesje Serax Pure Olijfolie van Pascale Naessens mee naar huis. Leuk toch?

 

Bron:  Altijd welkom in Limburg – Gratis Vakantiegids 2018 © Toerisme Limburg

Met dank aan de stad Hasselt
Met dank aan de dienst Toerisme Limburg