De startplaats voor deze unieke tocht doorheen de Vlaamse Ardennen is het Centrum Ronde van Vlaanderen, gelegen op de markt van Oudenaarde,  en eenmaal vertrokken voor een afstand van 100 kilometer gaat het via een rustig glooiend landschap in de Scheldevallei dan meteen verder richting Kluisbergen, bekend om de  Oude Kwaremont en ook de  eerste kennismaking is met de klassiekers.

Daarna gaat de tocht via de Paterberg naar Ronse, waar je even halt kan houden in de Ronde van Vlaanderenstraat, waar zich het monument van Karel Van Wijnendaele bevindt, die de stichter van de Ronde van Vlaanderen was. Wat verder in  Ronse kan je de flanken van de Hotondberg verkennen met uiteraad een stop vanop het hoogste punt van Oost-Vlaanderen.

Vervolgens gaat het in dalende lijn naar de ‘puist van Melden’, beter bekend als de Koppenberg. En éénmaal op de kasseien van de Steenbeekdries gekomen , bemerk je het prachtige landschap van Maarkedal. Vervolgens staan de Taaienberg, Foreest en Steenberg op je programma en via Horebeke bereik je de kasseien van de Haaghoek, waar je dan de Leberg kan oprijden.

Nu moet je enkel nog de Molenberg en de kasseien van Kerkgate trotseren om daarna terug te keren naar je startplaats in Oudenaarde. Indien je ook geinteresseerd bent om samen met je vrienden een onvergetelijke dag te beleven; kijk dan voor meer inlichtingen op deze link: http://www.vespatrips.be

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © tov en de landschapsfoto werd genomen door Mie De Backer.