Wie denkt aan de Ronde van Vlaanderen, denkt meteen aan de jaarlijkse hoogdag in de wielersport waarop één van Vlaanderens mooiste fietstocht wordt gereden door de beroepsnummer. De echte wielerfanaten zijn reeds voor dag en dauw op de been om het mooiste plekje langsheen het parcours te bemachtigen, zodat ze hun idolen van heel dichtbij kunnen zien en toejuichen. In talloze huiskamers zitten gezinnen aan de beeldbuis gekluisterd om niets te missen van deze klassieker doorheen de Vlaamse Ardennen.

Voor diegene die er niet genoeg van krijgen en de Ronde willen herbeleven, is er het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. In de Ronde-tentoonstelling word je ondergedompeld in de tragiek en de triomf van Vlaanderens mooiste eendagswedstrijd. Zelfs aan de kleine Rondefans werd gedacht. Bovendien is het Centrum de ideale start- en aankomstplaats om de Vlaamse Ardennen te ontdekken.

Voor diegenen die eens met een heuse topfiets willen rijden, is er de mogelijkheid om de topmodellen van RMC, Ridley en Specialized te testen; en na de inspanning is er de mogelijkheid om een douche te nemen. Op krachten komen, dat doe je nadien in de brasserie. Je kan tevens genieten van een unieke ervaring en je laten begeleiden door wielerlegende Johan Museeuw.

Info betreffende het Centrum Ronde van Vlaanderen:

Markt 43, 9700 Oudenaarde
Telefoon: 055 – 33 99 33

Mail: info@crvv.be
Website: www.crvv.be
Openingsuren: dinsdag tot zondag van 10 tot 18 uur
Op de Ham kan je gratis parkeren, vlakbij Hotel Leopold

Ronde van Vlaanderen Fietsroute:

Dankzij de permanent bewegwijzerde fietsroute, is het makkelijk om de weg te volgen en de juiste lus te volgen. Drie fietslussen begeleiden de fietser langs de hellingen en over de kasseien, die deze streek reeds 100 jaar lang beroemd en berucht maken. Via deze link kan je je routekaart bestellen voor slechts 4 euro.

Bron: Vakantiegids 2019 Vlaamse Ardennen – Vlaanderens mooiste landschap.
Met dank aan de dienst Toerisme Vlaamse Ardennen.

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Ryckaert Gino.