Op dinsdag 25 juni werd de Groene Ronde Roeselare, een nieuwe autoluwe fietsroute van bijna 45 km, ingehuldigd. Deze route verbindt groengebieden in Roeselare, Hooglede, Staden en Moorslede en biedt fietsers zowel stedelijke als landelijke ervaringen. De route loopt langs bezienswaardigheden zoals KOERS, het Kasteel van Rumbeke en brouwerij Rodenbach.

De Groene Ronde is de derde in een reeks van vier thematische fietsroutes rond West-Vlaamse centrumsteden, met een toekomstige route rond Kortrijk. De fietsroute is gemarkeerd met bordjes en kan worden opgesplitst in twee kortere lussen. Informatie en gpx-coördinaten zijn beschikbaar op de website van Visit West-Vlaanderen. Het initiatief kwam tot stand door samenwerking van diverse lokale en provinciale partners.


De Groene Ronde verbindt de stad met de omliggende groengebieden


De Groene Ronde Roeselare is een initiatief van Westtoer apb, de Provincie West-Vlaanderen, en de gemeenten Roeselare, Hooglede, Staden en Moorslede. De route werd gerealiseerd in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Agentschap Wegen en Verkeer en het Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart.

Bron: mail van Bavo Delbaere voor Westtoer.
Tekst werd bewerkt met A.I.
Met dank aan: Westtoer
Info betreffende de foto’s op deze pagina:© Copyright Westtoer, 
© Copyright Jan D’Hondt Ateljé,